Firmele milionarului Georgică Cornu intră pe rând în insolvenţă: „Sunt nevoit să mai dau afară 700 de oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgică Cornu
Georgică Cornu

După Izometal, care a intrat în insolvenţă la începutul anului, Georgică Cornu a cerut Judecătoriei Timişoara reorganizarea şi pentru Confort SA, una din cele mai mari firme de construcţii din zona de Vest

Grevă spontană la C&C MH CONFORT, angajaţii milionarului Georgică Cornu de la Drobeta Turnu Severin nu şi-au primit salariile de două luni

Veşti proaste pentru angajaţii milionarului Georgică Cornu, care se confruntă cu probleme financiare grave. Acesta a fost nevoit să dea afară până acum în jur de 600 de persoane, dar în perioada următoare vor rămâne fără un loc de muncă încă aproape 700 de oameni.

„Oamenii sunt nemulţumiţi, îi înţeleg. Unii au salarii restante de o lună, alţii de două luni. Nu am ce să fac, nu găsesc soluţii. Dacă vor să protesteze, eu îi trimit la cei care îmi datorează bani”, a declarat Georgică Cornu.

Izometa se află deja în insolvenţă, urmând ca şi Confort SA, una din cele mai mari firme de construcţii din zona de Vest, să aibe aceeaşi soartă, doasarul fiind pe rol la Judecătoria Timişoara.

După Izometal şi Confort vor urma şi alte firme care intră în insolvenţă. Nu vedeţi ce se întâmplă în economia românească? Nu e doar problema mea, toate firmele de construcţii au probleme şi cer insolvenţă. Am spus în 2008 că dacă Izometal şi Confort vor intra în insolvenţă atunci va fi cu adevărat criză. În acest moment nu există soluţii, nu ştie nimeni ce se întâmplă”, a mai declarat Georgică Cornu.

Acesta crede că insolvenţa este singura soluţie, în momentul actual, pentru a salva ce mai e de salvat.

În insolvenţă merge mai uşor, eşti mai protejat. Nu te poate da nimeni în judecată. Printre executori din Timişoara e deja un concurs: cine îl execută mai repede pe Cornu”, a declarat omul de afaceri.

Are de recuperat peste 270 de milioane lei


Milionarul are probleme şi cu fondurile europene, neavând posibilitatea să le finanţeze. „Eu am trei proiecte europene pe care nu le pot duce. Probabil că voi renunţa şi la ele. Două proiecte sunt pe energie regenerabilă, dar nu le pot duce”, a mai afirmat Cornu.

Georgică Cornu are de recuperat 170 de milioane de lei, plus încă 100 de milioane de lei penalizări. „Lucrez acum prin avocaţi, pentru a-i face pe oameni să plătească pentru lucrările făcute. Sunt pe rol câteva procese, acum am mai dat în judecată”, a spus Cornu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite