Grevă spontană la C&C MH CONFORT, angajaţii milionarului Georgică Cornu de la Drobeta Turnu Severin nu şi-au primit salariile de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
muncitorii îşi cer drepturile cuvenite
muncitorii îşi cer drepturile cuvenite

Peste 50 de muncitori angajaţi ai firmei de construcţii C&C MH CON­FORT aparţinînd milionarului Georgică Cornu, numit „Regele Asfaltului din Banat" au protestat în această dimineaţă în faţa sediului firmei din Drobeta Turnu Severin întrucât nu şi-au mai primit salariile de două luni de zile.

Angajaţii spun că sunt în perioada de preaviz, dar că sunt obligaţi de conducerea societăţii să muncească 8 ore pe zi.

„Noi vrem banii, salariile noastre sau şomajul la zi. Suntem în preaviz şi ne obligă să muncim 8 ore şi noi de fapt ar trebui să muncim numai 4 ore, iar 4 ore să ne căutăm de muncă. Ne cerem banii şi nimeni nu ne bagă în seamă. Mie mi-au tăiat curentul, stau la lumânare în casă cu un copil mic. Avem datorii la bănci, la întreţinerea la bloc", spunea un muncitor.

Oamenii sunt atât de disperaţi şi nu ştiu cum se vor descurca în perioada următoare, mai ales că peste câteva zile va începe şcoala. Unul din angajaţi a venit alături de colegii săi la greva spontană, după ce în prealabil fusese să doneze sânge. „Ce putem să facem să ne ducem să ne luăm cu ei de gât? Chiar acum am venit de la centrul de transfuzii, am fost să donez sânge. Am primit şapte tichete de masă. Luni băiatul meu pleacă la şcoală", a spus bărbatul.

Muncitorii nu înţeleg cum s-a ajuns în situaţia de a nu se mai plăti salariile angajaţilor în condiţiile în care în ultimii ani, firma lui Georgică Cornu a fost abonată la banul public, atât la Consiliul Judeţean Mehedinţi, cât şi la Primăria Drobeta Turnu Severin. Şi în momentul de faţă, SC Confort Imobiliare are în derulare lucrări la noul bloc materno-infantil, la reabilitarea Muzeului „Porţilor de Fier", dar şi la asfaltarea străzilor din municipiul Drobeta Turnu Severin.

„El e regele asfaltului şi noi suntem nima în drum. Noi nici spălătorii de asfalt nu suntem, ce putem să facem fără bani. Nu ne-am luat banii de două luni şi jumătate. A cumpărat herghelie de cai la Timişoara şi nouă nu ne dă banii. Ieri amândoi patronii (n.r. Georgică Cornu şi Lucian Caraiman)  au fost aici, am vrut să stăm de vorbă cu ei, dar ni s-au închis porţile. Cei care au plecat înaintea noastră au intrat în şomaj fără să li se facă lichidarea la zi", a spus un alt angajat prezent la protest.

Conducerea firmei de la Drobeta Turnu Severin a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Firma patronată de Geor­gică Cornu, C&C MH CON­FORT, a comunicat recent către Agenţia Judeţeană pentru Ocu­parea Forţei de Muncă Mehe­dinţi intenţia de a disponibiliza circa 200 de angajaţi ai socie­tă­ţii. Anunţul a fost unul pre­li­minar şi potrivit legii, se face în termen de 30 de zile înainte de punerea în practică a deciziei, astfel că angajaţii vor rămâne pe drumuri în septembrie şi oc­tombrie.

 „În ultima lună, de la firma C&C MH CONFORT SRL am primit trei proiecte de con­cediere colectivă, primul a fost în data de 10 august, iar urmă­toarele două la sfârşitul lunii august, prin care dânşii ne-au informat că vor disponibiliza, în perioada septembrie-octombrie 2012, cumulat pe cele trei pro­iecte de concediere, un număr de 190 de persoane. Dânşii au mo­tivat această măsură pe fondul crizei economice. Au difi­cultăţi financiare, reduceri de activităţi, restrângeri de con­tracte şi din aceste motive, au făcut cele trei proiecte de con­cediere", a declarat Sorin Ma­rinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite