Elevul care a spart site-ul Inspectoratului Şcolar şi a scris “M… Băsescu, M… Boc” e liber, dar a rămas fără calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Morăraş a spart site-ul inspectoratului şcoalar timişoara
Gabriel Morăraş a spart site-ul inspectoratului şcoalar timişoara

Oamenii legii nu au avut suficiente probe ca să îi convingă pe procurori că elevul de 18 ani care a hackuit site-ul Inspectoratului Şcolar Timiş reprezintă un pericol public. Astfel, copilul e în libertate, dar poliţiştii l-au lăsat fără calculator.

Elevul de 18 ani care le-a transmis un mesaj direct lui Traian Băsescu şi Emil Boc a fost la un pas să fie arestat, angajaţii Crimei Organizate stabilind că el este un pericol dacă rămâne în libertate. După ce l-au săltat de acasă, poliţiştii nu au reuşit să îi convingă pe procurori să îl reţină pentru 29 de zile.

Adolescenţii care au scris „M... Băsescu" pe site-ul Inspectoratului Şcolar sunt vânaţi cu „Crima Organizată"

Astfel, băiatul s-a întors de astăzi la şcoală, însă marea lui supărare rămâne că a rămas, pentru câteva zile, fără calculator, unitatea PC urmând să mai fie analizată. Conducerea liceului din Lovrin la care învaţă băiatul spune că nu îi va scădea copilului media la purtare. Ba chiar profesorii ar fi fost dispuşi să depună declaraţii în favoarea elevului lor, din care reieşea că băiatul era un elev model, care nu a provocat incidente.

Noi ştiam că este un elev bun, dar nu ştiam că este chiar atât de bun la computere. Nu ne aşteptam. Noi avem în casa un computer de vreo doi ani, la care mai ascultăm muzică", a spus Paul Morăraşu, fratele elevului săltat de poliţişti.

Gabriel Morăraşu

Pledoaria celor de la Crimă Organizată a fost învinsă de notele bune obţinute de elevul hacker la şcoală, respectiv de situaţia materială a familiei din care provine micuţul. În plus, chiar şeful celor de la Crimă Organizată a recunoscut că întreaga acţiune a fost "praf în ochi". "Nu e un caz aşa de important. Nu e nimic spectaculos", a declarat Ştefan Negrilă, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara. "

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite