EXCLUSIV Sorin Ciurariu, noul arhitect-șef al Timișoarei. Judecătorii au decis că primarul l-a mazilit ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ciurariu (stânga) a fost mazilit după un conflict deschis cu secretarul Ioan Cojocari (dreapta)
Sorin Ciurariu (stânga) a fost mazilit după un conflict deschis cu secretarul Ioan Cojocari (dreapta)

Noul arhitect-șef al Timișoarei este Sorin Ciurariu, care este de fapt și fostul arhitect-șef. Ierarhia de la vârful primăriei a fost stabilită de Curtea de Apel Timișoara, care îl repune în funcția de arhitect-șef al orașului pe Sorin Ciurariu, mazilit în urmă cu doi ani la inițiativa primarului Gheorghe Ciuhandu și a secretarului Ioan Cojocari. 

În luna mai a anului 2010, la Primăria Timişoara a izbucnit un scandal de amploare după ce Consiliul Local, la iniţiativa primarului Gheorghe Ciuhandu, l-a schimbat din funcţie pe arhitectul-şef al oraşului. Practic, Direcţia de Urbanism, condusă de Sorin Ciurariu, a fost desfiinţată, înfiinţându-se Instituţia Arhitectului-Şef, condusă de fostul consilier al primarului Ciprian Cădariu. 

Schimbat pe bază de...Cojocari

CITEȘTE AICI STENOGRAMA ședinței în care a fost mazilit Sorin Ciurariu

Tensiunile de la vârful Primăriei Timişoara au pornit de la un proces pierdut de municipalitate pentru că Direcţia Juridică a primăriei, condusă de secretarul Ioan Cojocari, nu s-a apărat în instanţă. Găsit vinovat pentru această situaţie a fost arhitectul-şef, Sorin Ciurariu, care, potrivit secretarului Ioan Cojocari, nu a formulat un răspuns pe baza căruia juriştii să poată apăra primăria.

Judecătorii l-au repus pe funcție

Pentru fapta sa, Sorin Ciurariu a fost cercetat în Comisia de Disciplină şi penalizat la salariu. Ulterior, a fost schimbat din funcţie, rămânând un simplu şef de birou. În urma acestei situaţii, Sorin Ciurariu a deschis două procese: unul prin care contesta sancţiunea şi unul prin care solicita repunerea pe funcţia de arhitect-şef.  Ciurariu a pierdut primul process, rămânând cu sancțiunea. În litigiul prin care contesta înlocuirea sa din funcția de arhitect-șef, Ciurariu a primit câștig de cauză, atât la Tribunalul Timiș, cât și la Curtea de Apel Timișoara. „Mă bucur să văd că există profesionalism și în România. Meritul este al avocaților care și-au făcut treaba foarte bine. Ce va fi mai departe nu știu. Aștept motivarea sentinței. Ceea ce este important, este că s-a dovedit că un sistem poate să funcționeze și normal”, a delcarat Sorin Ciurariu pentru „Adevărul”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite