EXCLUSIV Sentinţa bătrânului trimis de justiţie să doarmă în pădure a fost amânată de patru ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Dumitrescu, victimă a mafiei imobiliare
Octavian Dumitrescu, victimă a mafiei imobiliare

Timişoreanul Octavian Dumitrescu a ajuns pe străzi, după ce o grupare de escroci i-a luat casa cu acte false. Mizeriile au fost legalizate în instanţă prin falsificarea semnăturilor a doi judecători, iar hoţii sunt de negăsit. Bătrânul a deschis un proces de revizuire a recursului nefavorabil, iar sentinţa, programată pentru pronunţare în 28 octombrie, a fost amânată de patru ori. 

Citeşte şi:
Cazul bătrânului trimis de Justiţie să moară de frig în pădure

Octavian Dumitrescu a rămas fără nimic după ce un grup de escroci au profitat de naivitatea lui, i-au intrat în apartament şi i-au luat casa lăsându-l pe străzi. Totul a început când Dumitrescu s-a întâlnit cu Fluture Clementie, un sătean al său din Moldova, de unde este originar bătrânul. „M-a rugat să îl primesc câteva zile la mine pentru că s-a certat cu nevastă-sa cu care locuia într-un sat de aici din Timiş”, a povestit bătrânul. În tot acest timp, Clementie a adus acolo nişte prieteni, bătrânul a plecat la rude în Moldova, iar când s-a întors, apartamentul său era deja vândut.

Acte false

După ce a fost alungat în stradă, Dumitrescu s-a dus la poliţie. Ancheta a scos la iveală faptul că vânzarea apartamentului s-a făcut la notarul Carmen Rădulescu, care nu a observat falsurile grosolane din buletinul în care apăreau o parte din datele lui Dumitrescu, dar poza escrocului care a vândut apartamentul.

Judecătoria i-a dat dreptate

Seria de falsuri comise în caz este stupefiantă. Cartea de identitate a fost falsificată grosolan. Din acest motiv, Judecătoria Timişoara a anulat actul notarului. În recurs judecătorul Emilia Cioabă, de la Tribunal, a anulat însă decizia Judecătoriei. Pe sentinţa Emiliei Cioabă mai apăreau doi judecători, ulterior s-a aflat că cei doi magistraţi nu ştiau nimic şi că semnăturile lor au fost falsificate. 

Sentinţa amânată permanent

Bătrânul a depus la începutul acestui an o cerere de revizuire a recursului de la Tribunalul Timiş. Magistraţii de aici au analizat cazul şi în 28 octombrie sentinţa a rămas în pronunţare. Magistraţii nu au dat un verdict şi au amânat pronunţarea pentru data de 4 noiembrie. Nici la această dată nu s-a dat însă soluţia amânându-se pentru 11 noiembrie, când pronunţarea a fost amânată pentru data de 18 noiembrie, iar apoi pentru data de 25. Sentinţa este extrem de importantă pentru că dacă va fi în defavoarea bătrânului falsurile prin care a fost vândut apartamentul vor fi legalizate din nou, iar dacă sentinţa îi va fi favorabilă lui Octavian Dumitrescu, judecătorii care l-au trimis să doarmă în pădure vor fi incriminaţi. 

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea sentinţa dată în cazul bătrânului

EXPERTIZA JUDICIARĂ

image
image
image
image

VIDEO: Înregistrarea unei emisiuni la postul local Europa Nova, din 2009, în care s-a prezentat cazul lui Octavian Dumitrescu

 

 

 

 

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite