EXCLUSIV Ritm crescut pe Autostrada Vestului: 1 kilometru în 10 zile GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a aşternut primul strat de asfalt pe viitoarea autostrada Arad-Timişoara. Constructorii spanioli de la FCC susţin că vor termina Austrada Vestului mai repede decât prevede contractul, la începutul anului 2011.

După o perioadă de adaptare, în care lucrările au început cu frâna de mână trasă, constructorii spanioli de la FCC „au apăsat” pedala de acceleraţie pe viitoarea autostradă dintre Arad şi Timişoara. Ei susţin că startul ratat s-a datorat numeroaselor probleme legate de dificultăţile legate de expropieri, de lucările arheologice, cât şi din cauza ploilor, şantierul fiind inundat în mai multe locuri.



După întârzierea de la început, am revenit rapid în grafic. Acum se munceşte bine, fără probleme. Dorim să ajungem la un ritm în care să punem un kilometru de asfalt la zece zile”, a declarat Rogelio Sabate, managerul spaniol al autostrăzii Vestului.

Vezi galerie foto de pe şantierul din judeţul Arad

Primul strat de asfalt în Arad

Primul kilometru de asfalt a fost turnat pe şantierul aflat în judeţul Arad. Specialiştii spun că este vorba de un strat gros de 12 centimetri, peste care mai urmează alţi 10 centimetri de asfalt. În acea fază, pe drumul rapid pot fi făcute marcajele rutiere şi pot fi montaţi pereţii de siguranţă.



În acest moment situaţia din teren arată în felul următor: 40 % din poduri sunt gata (vor fi în 11, dintre care două peste căi ferate), 55 % din pasaje (14), 90% din podeţe. „A fost arat cam 65% din pământul vegetal, ceea ce înseamnă 700.000 de metru cubi. S-au făcut 40 la sută din săpăturile de pe şantier şi s-a făcut fundaţia în proporţie de 15 la sută”, a mai declarat spaniolul.

Vezi galerie foto cu şantierul din judeţul Timiş

Urmează asfalt şi în Timiş

În judeţul Timiş s-a turnat deja 1,7 kilometri de balast stabilizat. „Turnăm cam 2.000 de metri cubi de balast pe zi. După şapte zile începe turnarea de asfalt peste”, a spus unul din muncitorii de pe şantier.



În acest moment, la Autostrada Vestului lucrează aproximativ o mie de persoane, şoferi, muncitori şi ingineri. Pe teren se află 300 de camioane şi 150 de utilaje.

Mai citiţi şi:

Graniţa Imperiului Roman descoperită pe autostrada Arad-Timişoara

Autostrada ungurilor a ajuns deja în buza României

Ungurii ne-au mai dat o lecţie: Autostrada M43 a fost construită în doi ani

Lucrări întârziate pe autostrada Arad-Timişoara

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite