EXCLUSIV Patronul firmei care a plătit falsurile mafiei imobiliare rupe tăcerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Sorin Neagoe, patronul firmei Italrom, care a cumpărat terenurile mafiei imobiliare a acordat un interviu pentru „Adevărul de Seară” în care vorbește despre afacere, cum a ajuns să cumpere un teren luat cu acte false de la Primăria Timișoara, dar și cum i-a fost îngropată toată afacerea, fiind la un pas de a ajunge să doarmă pe drumuri. 

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul

Dosarul mafiei imobiliare este unul extrem de complex, având 21 de volume. Interesele, de asemenea, sunt enorme pentru că în joc sunt nume grele, avocați puternici și bani mulți. În proces sunt judecate 10 persoane care au avut un rol mai mic sau mai mare în afacerile imobiliare cu acte false. Primăria Timișoara și firma Italrom, care a cumpărat unul din terenuri, s-au constituit parte civilă și cer daune. Italrom cere șase milioane de euro. Principalul acuzat este baștanul Ionelaș Cârpaci, considerat inițiatorul falsurilor și beneficiarul lor. Avocatul liderului de clan țigănesc, Radu Zandomeni, susține că daunele celor de la Italrom nu sunt justificate, aceștia știind situația juridică a terenurilor în momentul în care le-au cumpărat. 

EXCLUSIV Judecătorul din dosarul mafiei imobiliare a vrut să iasă din proces. Colegii săi i-au respins cererea


„Nu știam nimic”

Patronul de la Italrom susține că a fost cumpărător de bună-credință, justificându-și afirmațiile pe trecutul său de constructor respectabil, care nu a avut nicio problemă cu legea, dar și prin faptul că a plătit terenurile la prețul pieței. „Dacă aș fi primit terenurile gratuit puteam fi acuzat de rea-credință, dar din moment ce am plătit o sumă atât de mare nu eram nebun să-mi asum astfel de riscuri. Fiul meu s-a ocupat atunci de cumpărararea terenurilor și mi-a spus că le-a cumpărat de la unul Snadner, care era reprezentantul proprietarilor. După aceea am aflat că este Cornelaș ăsta (n.r. Ionelaș Cârpaci). Nici nu știam cine e”, a spus Dumitru Sorin Neagoe. 

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea incredibila poveste a lui Neagoe, cum a ajuns să cumpere un teren luat cu acte false de la Primăria Timișoara, cum i-a fost distrusă cariera de constructor, cum a fost dărâmat un imperiu imobiliar, dar și drama pe care o trăiește familia Neagoe, aflată la un pas de a fi dată afară din casă de bancă. Totul din cauza mafiei imobiliare care a v\ndut terenuri cu acte false.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite