EXCLUSIV „Regele” asfaltului din Banat, audiat la DNA după o sesizare de fraudă cu bani europeni: "Sunt nişte aiureli"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgică Cornu
Georgică Cornu

Şeful Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara şi patronul grupului de firme Izometal Confort, Georgică Cornu, a fost citat, astăzi, pentru audieri la DNA Bucureşti. Dosarul penal a fost deschis la sesizarea Departamentului pentru Luptă Anti Fraudă din cadrul Guvernului.

„Regele” asfaltului din Banat, Georgică Cornu, a fost audiat, astăzi, de procurorii DNA, structura centrală. Cornu a fost citat în calitate de făptuitor într-un dosar de fraudă. Georgică Cornu a confirmat pentru „Adevărul” că au avut loc audierile, dar a spus că toate acuzaţiile s-au lămurit, urmând ca dosarul să se închidă.

Totul a început în momentul în care patru firme din cadrul holdingului deţinut de Cornu au depus cereri de finanţare europeană. Un fost director economic al grupului a depus un certificat fiscal neconform cu originalul, iar Departamentul pentru Luptă Anti Fraudă (DLAF) a sesizat DNA-ul. „Specialiştii din cadrul DNA au constatat că firmele nu aveau niciun fel de datorii către stat, că ceea ce a reclamat DLAF-ul nu se confirmă. Astăzi ni s-au prezentat concluziile raportului. Nu am avut niciun fel de obiecţiuni, urmând ca procurorii să constate acest lucru şi să dispună în consecinţă”, a declarat avocatul Florin Kovacs.

Citeşte şi:
Culmea competenţei în justiţie: de trei ani se caută instanţa care să judece procesul unui senator

La rândul său, Georgică Cornu a spus că „sunt nişte dosare care teebuie închise”. „Au fost nişte aiureli. Sunt firme care nu au avut datorii. Finanţarea a fost aprobată aprobată, dar nu s-au semnat contractele. Deocamdată să se închidă dosarele şi apoi mai vedem dacă o să fie bani”, a declarat Georgică Cornu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite