EXCLUSIV Traian Orban, președintele “Memorialului Revoluției”, a fost bătut și jefuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Orban, preşedintele Memorialului Revoluţiei
Traian Orban, preşedintele Memorialului Revoluţiei

Noul sediul al Asociației “Memorialul Revoluției” din Timișoara, care se află în fostele cămine ale MapN, de pe strada Oituz a fost scena unui atac ciudat. Traian Orban și cei de la "Memorial" încearcă să mușamalizele incidentul

UPDATE
Polițiștii timișoreni caută trei persoane suspectate de tâlhărirea lui Traian Orban

Totul s-a întâmplat vinerea trecută, când o persoană a pătruns în noul sediu al Asociației “Memorialul Revoluției”, aflat într-un spațiu primit din partea Ministerului Apărării Naționale. În incinta clădirii, de pe strada Oituz, se afla doar președintele asociației, Traian Orban, care locuiește într-una din încăperi. Acesta a încercat să împiedice jaful, însă a fost lovit de un individ rămas încă necunoscut. Din incinta memorialului s-au furat câteva lucruri, însă Traian Orban, cât și ceilalți reprezentanți ai muzeului au încercat să mențină tăcerea asupra incidentului.

Supărat pe presă, pe care o auză că urmărește doar senzaționalul, Orban nu a dorit să comenteze deloc cele întâmplate. “Nu vreau să vorbesc cu voi. Nu am ce să comentez. De ce vă interesează? Voi scrieți numai de scandaluri. Aici la memorial se întâmplă lucruri grave de mult timp și nu v-a interest. La revedere…”, a fost declarația lui Traian Orban, înainte să închidă telefonul.

A fost un jaf la Memorialul Revoluției, e adevărat. Nu vă pot spune mai mult, dacă doriți informații vorbiți cu domnul Orban”, a fost reacția lui Gino Rado, vicepreședintele Asociației “Memorialul Revoluției”.

Poliția a fost anunțată de acest eveniment, s-au și făcut cercetări la fața locului, însă, chiar dacă a trecut aproape o săptămână, nu s-a emis nicio comunicare, așa cum se întâmplă în cazul infracțiunilor care sunt depistate în oraș și județ. Nici purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș nu avea cunoștiință de acest caz, cerând răgaz pentru a putea face verificări. Vom reveni și noi cu amănunte după ce vom obține informațiile din partea oamenilor legii.

Tot ce s-a întâmplat acolo este cusută cu ață albă. Se pare că domnul Traian Orban are mulți dușmani. Este posibil să i se tragă de la procesele cu fostul proprietar al clădirii în care a funcționat Memorialul Revoluției. E dubios tot ce se întâmplă acolo. Nu înțeleg de ce încearcă să mușamalizeze și acest incident. S-au furat calculatoare, iar Orban a fost bătut”, a declarat unul din revoluționarii timișoreni, care a dorit să rămână în anonimat.

Reamintim că Asociația “Memorialul Revoluției” s-a mutat într-un sediu nou, pus la dispoziției chiar de Gabriel Oprea, ministrul MapN, pentru că vechia clădire, de pe strada Emanuil Ungureanu, a fost câștigat în instanță de foștii proprietari.

Un proces cu scântei

Traian Orban se judecă de câțiva ani cu foștii proprietari, cărora la cere despăgubiri pentru investițiile de modernizare care s-au făcut în clădrirea primită de la Primărie, cu drept de folosință pentru 99 de ani. Cînd au preluat spațiul, imobilul se afla într-o stare avansată de degradare, însă în urma investițiilor s-a construit un etaj suplimentar și o mansardă.

De cealaltă parte, proprietarii îi cer lui Orban plata chiriilor pentru perioada în care Memorialul Revoluției a funcționat acolo, până la primirea noului sediu. Se pare că instanța a decis în favoarea proprietarilor, iar chiria “memorialului” din momentul retrocedării depășește valoarea investițiilor făcute acolo.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite