EXCLUSIV Contract „pe viaţă" între Colterm şi Speriusi Junior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de termoficare a încheiat un contract de avocatură cel puţin dubios. Avocaţii plătiţi din bani publici sunt fiii fostului şef al DNA Timişoara, Vlad Speriusi şi a consilierului local, Sliviu Sarafolean.

Un scandal de amploare a izbucnit în Timişoara, în urmă cu doi ani, când s-a descoperit că Speriusi-Vlad&Sarafolean a încheiat un contract „gras" cu Direcţia Silvică, fără a se organiza o licitaţie. La doar câteva luni de la acel scandal societatea civilă de avocaţi încheia un nou contract pe bani publici. De această dată, „vaca de muls" a fost Coltermul, iar înţelegerea este „beton".

Contractul a fost atribuit fără licitaţie pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire pe perioadă nedeterminată. „Acum cinstit vorbind, dumneavoastră vreţi să ştiţi totul? Este o firmă pe care am angajat-o de doi ani. Interesează populaţia asta? Doar aşa, ca să facem bâză, că altceva...", a fost răspunsul managerului Colterm, Aurel Matei. La inistenţele ADS Timişoara, Matei a promis că va oferi date despre contract, lucru care s-a şi întâmplat, prin purtătorul de cuvânt al societăţii de termoficare, Laura Bondrilă. „Contractul s-a încheiat în ianuarie 2010. În urma unei analize a preţurilor practicate pe piaţă s-a constatat că firma cu care am încheiat contractul are un tarif de 168 de lei pe oră, aproximativ 40 de euro, în timp ce restul firmelor consultate au tarife între 80 şi 250 de euro pe oră", a spus Laura Bondrilă. Potrivit reprezentanţilor Colterm, contractul a fost încheiat pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire pe toată durata proceselor pe care societatea de termoficare le are. Cu alte cuvinte, contractul se poate prelungi la nesfârşit, cu condiţia ca societatea Consiliului Local să aibă proces.

Citeşte întreaga poveste a scandalului astăzi, în săptămânalul "AdS Timişoara"!

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite