EXCLUSIV Documente ilegale, dispărute după o "inundaţie" la biroul unui notar public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni este fixat primul termen în procesul mafiei imobiliare, în care este judecată şi notarul Teodora Noţingher. Cel mai probabil procesul va fi amânat, dar surprizele din dosar nu întârzie să apară. Potrivit rechizitoriului, documente importante din anchetă au dispărut fără urmă, într-o inundaţie chiar la biroul notarial la care au fost făcute. 

ASCULTĂ AICI cum explică notarul Teodora Noţingher legătura cu mafia imobiliară

În dosarul în care au fost anchetate persoanele care au luat terenurile Primăriei Timişoara cu acte false au fost cercetate mai multe persoane printre care şi doi notari. Într-un final a fost trimis în judecată doar un singur notar, Teodora Noţingher, acuzată de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Noţingher a comis o serie de ilegalităţi în momentul în care a legalizat o procură falsă, care a fost folosită mai târziu de mafia imobiliară.

EXCLUSIV Notarul care a ajutat mafia imobiliră să "învie" o bătrână moartă de 20 de ani

Falsuri vizibile cu ochiul liber

Potrivit documentului, Teodora Noţingher nu a cerut dispoziţia de restituire, nu a cerut procesul verbal de punere în posesie, nu a verificat veridicitatea procurii în limba maghiară şi nu a cerut certificate fiscale. „Numai observând stema Ungariei pe colţul stânga sus al procurii judiciare, faptul că notarul public Vegh Peter (n.r. notar maghiar despre care escrocii au arătat că a emis procura) apare cu alt sediu decât cel de pe site şi că procura nu are număr de înregistrare, putea să constate că este un act imperfect, situaţie în care trebuia să refuze autentificarea”, arată procurorul în rechizitoriu.

Şmecherul Kelemen şi notarul Teodora Noţingher, o nouă legătură

Acte dispărute subit, notarul prins cu minciuna

În acelaşi document, procurorul de caz, Angelina Tufariu susţine că Noţingher nu a putut să prezinte documentele în baza cărora şi-a pus ştampila, motivând că au fost distruse într-o inundaţie la biroul notarial. „Această apărare denotă că notarul era conştient de ilegalităţi, mai ales că nu a denunţat niciodată inundaţia posibil-venită de la etajul superior”, se mai arată în rechizitoriu. 

Terenuri de sute de mii de euro luate cu acte false

Ancheta în urma căruia au fost trimise în judecată 10 persoane arată că mafia imobiliară a acţionat nestingherit, iar escrocii, sprijiniţi de notari publici, funcţionari de la Primăria Timişoara şi de la Cadastru, dar şi de sistemul putred, au luat terenuri de sute de mii de euro cu acte false. Mai mult decât atât, terenurile care aparţineau Primăriei Timişoara s-au vândut unei firme de cosntrucţii care a ridicat un complex imobiliar chiar cu avizul primăriei, nesesizând nimeni că blocul „răsare” pe un teren al municipalităţii. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite