Cum să iei de la primărie teren de aur la preţ de nimic: afacerile "acvariul" şi "Heaven"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Acvariul” din piaţa Operei şi clubul de fiţe Heaven au primit spaţii cadou. Procurorii DNA au deschis şi o anchetă pentru a vedea cum a fost posibilă închirierea unui hectar şi jumătate de teren la un preţ subevaluat. Surse din primărie susţin că scandalul a creat vâlvă la etajul doi al instituţiei, acolo unde se afşă Direcţia de Patrimoniu.

Tot mai multe probleme legate de patrimoniul Timişoarei ies la iveală în ultima perioadă. Cu ocazia controalelor efectuate la primăria Timişoara, Curtea de Conturi a descoperit că se pierd bani publici pentru că nu se încasează toţi banii din chiriile şi concesiunile unor spaţii şi terenuri. Un caz concret este la clădirea de sticlă din Piaţa Operei, aşa-numitul „acvariu”. Un metru pătrat în zona respectivă se închiriază cu 30 de euro pe lună.

CITEŞTE AICI cum anchetează DNA o afacere de la cel mai mare club de fiţe din Banat

Cu toate acestea, 260 de metri pătraţi au fost făcuţi cadou. Şeful Biroului Spaţii-Terenuri din Primăria Timişoara, Marius Voicu, susţine că există o sentinţă care obligă Consiliul Local să concesioneze 339 de metri pătraţi firmei SC Art SRL, care deţine „acvariul”. Deşi Voicu susţine că firma a concesionat 339 de metri pătraţi, proprietarul şi-a instalat clădirea pe 600 de metri pătraţi, plătind doar pentru porţiunea concesionată. „Suprafaţa de teren dintre intrările în pasaj este de 339 de metri pătraţi, restul nu reprezintă teren, ci scări, coborâri”, a motivat Voicu. Acesta a spus că pe rol sunt mai multe procese care să reglementeze situaţia.

Afacerea Heaven



Un alt „tun” a fost dat la clubul Heaven. Firma care deţine clubul de fiţe a închiriat baza sportivă şi de agrement în 2003. Potrivit lui Marius Voicu, primăria a închiriat 3.200 de metri pătraţi, teren ocupat de clădiri, iar patronul a plătit pentru asta maximum 5.000 de lei. În urma unor controale s-a descoperit că în loc de 3.200 de metri pătraţi, firma foloseşte 15.000 de metri, de aproape cinci ori mai mult, fără să plătească. „Suprafaţa bazei de agrement este de 15.000 de metri pătraţi, dar suprafaţa construcţiilor este de 3.200. Restul suprafeţei sunt alei de acces şi spaţii verzi care deservesc construcţia”, a justificat cadoul Voicu.

„S-a descoperit nestabilirea, neurmărirea şi neîncasarea unor venituri din închirieri de terenuri”
, raport Curtea de Conturi

image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite