EXCLUSIV Procurorii DNA anchetează o afacere de la Heaven Studio, cel mai mare club de fiţe din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie din Timiş a deschis o anchetă la Primăria Timişoara pentru chiria mică percepută clubului de lux. Municipalitatea a închiriat clubului un hectar şi jumătate însă a luat bani numai pentru 3.200 de metri pătraţi, suprafaţă de aproape cinci ori mai mică decât cea folosită.

Terenul, numit oficial „Baza sportivă şi de agrement situată în Timişoara – zona Stadion”, cunoscut în oraş ca Heaven, un club de fiţe, a fost închiriat în aprilie 2003 prin licitaţie publică. Perioada de închiriere a fost de un an. În decembrie 2003, municipalitatea a prelungit contractul pe cinci ani, iar în toată această perioadă, firma şi-a luat angajamentul să realizeze o serie de investiţii, lucru care s-a întâmplat. VEZI AICI hotărârile de Consiliu Local pentru Heaven

Anul trecut, în luna iulie, contractul a expirat, însă consilierii l-au prelungit până în toamnă, la finalul sezonului, când au decis să scoată ştrandul la licitaţie. Chiriaşul nu vrea să plece însă fără să îşi recupereze investiţia. Aceeaşi situaţie este şi la ştrandul Termal, unde sirianul Hajar Husam se judecă cu primăria pentru recuperarea investiţiei.

"Bomba cu ceas" de la Heaven plimbată prin primărie





Întrebat de situaţia de la Heaven, primarul Gheorghe Ciuhandu a evitat să dea un răspuns categoric, pasând responsabilitatea la Ptrimoniu. „Au cerut cei de la Garda Financiară materialul, noi le-am trimis un răspuns. Mai multe pot să vă spună cei de la Direcţia de Patrimoniu”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Întrebat dacă ştie de ancheta DNA, primarul s-a rezumat doar să spună "probabil că DNA cercetează cum cercetează şi alte cauze".



Nici la Patrimoniu nu se înghesuie nimeni să îşi asume responsabilitatea. "Mergeţi la domnul Voicu de la Spaţii şi Terenuri", a transmis şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. "Domnul Voicu" (n.r. şeful Biroului Spaţii şi Terenuri) cunoaşte situaţia de la Heaven, dar numai din punct de vedere tehnic, nimic legat de ancheta DNA.


Club de lux la preţ de subsol

Cert este însă că la un control fiscal s-a descoperit că, de la închiriere şi până acum, firma care deţine clubul Heaven a folosit 15.000 de metri pătraţi (un hectar şi jumătate), dar a plătit doar pentru 3.200 de metri pătraţi. Mai exact clubul a plătit doar spaţiul pe care se află discoteca, în timp ce terenul folosit ca plajă sau spaţiu verde a fost dat de pomană. „Suprafaţa bazei de agrement este de 15.000 de metri pătraţi, dar suprafaţa construcţiilor este de 3.200. Restul suprafeţei sunt alei de acces şi spaţii verzi care deservesc construcţia”, a justificat cadoul şeful Serviciului Biroului Spaţii-Terenuri din Primăria Timişoara, Marius Voicu.

Potrivit lui Voicu, chiria de la Heaven a fost la început 2.500 de lei, crescând odată cu rata inflaţiei până la maximum 5.000 de lei lunar. Voicu a mai spus că primăria a deschis deja proces pentru recuperarea banilor neîncasaţi. Patronul de la Heaven, Dorin Epure nu a putut fi contactat, fiind plecat din ţară. Surse din primărie susţin că DNA a intrat pe fir, cercetările sunt în fază preliminară, iar cel vizat ar fi şeful de la Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. „Dacă fac anchetă, lasă-i să facă anchetă. Nu am treabă cu nicio anchetă. Nu am nimic de comentat”, a spus Miuţ. 

Afacere cu fiţe de milioane de euro



3.200 de metri pătraţi este suprafaţa pentru care primăria a perceput chirie

5.000 de lei pe lună plăteşte clubul Heaven primăriei pentru chirie

15.000
de metri pătraţi are baza de agrement pe care a funcţionat clubul şi ştrandul Heaven în perioada 2004-2010

50.000 de euro este suma minimă pe care a pierdut-o primăria pentru că nu a încasat chirie pe toată suprafaţa bazei. Ancheta va stabili suma exactă

2.000.000 de euro susţin surse din cadrul firmei că s-a investit la Heaven Studio, motiv pentru care reprezentanţii societăţii sunt decişi să-şi recupereze investiţia




image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite