Cum lucrează mafia cerealelor: în câteva luni au ţepuit statul cu un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au trimis în judecată patru personae acuzate de evaziune fiscală în formă continuată. Cei patru au reuşit să vândă câteva mii de tone de cereale fără să achite TVA-ul către stat. 

Control fără precedent la „regina cerealelor”: „E o reclamaţie făcută de cel mai mare mafiot”
Cine este „cel mai mare mafiot” din agricultură care a reclamat-o la Garda Financiară pe „regina cerealelor”?

Ani la rând judeţul Timiş a fost raiul evazioniştilor, în special în domeniul cerealelor. În urmă cu aproximativ un an s-a spus „stop joc” şi au început să apară arestări şi dosare „grele” pe linia evaziunii fiscale din domeniul cerealelor. Procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara confirmă existenţa unei mafii a cerealelor, trimiţând în judecată un dosar în care patru persoane sunt acuzate că în doar câteva luni au comercializat peste 8.000 de tone de cereale fără a plăti TVA. Potrivit unui comunicat al Parchetului, cele patru persoane trimise în judecată sunt Dorel Masliuc (arestat), Adrian Severin Zaharia, Lucaciu Alexandra Aurelia şi Adrian Cristian Zaharia. 

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, în perioada 10 noiembrie 2010 – 23 decembrie 2010, Dorel Masliuc, patron al firmei SC Izol – land SRL, a vândut 2.000 de tone de porumb boabe, fără a achita TVA-ul către stat, aducând un prejudiciu de aproximativ 250.000 de lei. „Pentru a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale inculpatul Masliuc Dorel a declarat fictiv sediul social al S.C. IZOL-LAND S.R.L., societatea nefuncţionând niciodată la adresa indicată”, se arată în rechizitoriu. Potrivit aceluiaşi document, Zaharia Cristian Adrian şi Lucaciu Aurelia, reprezentanţi ai S.C. S&L TRADEING S.R.L, au vândut 1.000 de tone fără a înregistra veniturile, provocând un prejudiciu de aproape 200.000 de lei.

Procurorii mai arată că din luna august a anului trecut şi până la începutul acestui an Zaharia Adrian Severin, ajutat de Lucaciu Aurelia au vândut aproape 5.000 de tone de cereale, cauzând un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei. În aceeaşi perioadă reprezentanţii aceleiaşi firme au mai vândut câteva mii de cereale, provocând statului o pagubă de peste 1,8 milioane de lei. Prejudiciul total cauzat de cele patru persoane se ridică la peste 4.000.000 de lei, aproximativ un milion de euro. Dosarul se judecă la Tribunalul Timiş. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite