Bebeluşi condamnaţi de mame: unii ajung la groapa de gunoi,alţii sfârşesc morţi în toalete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe mame tinere din capitala Banatului au ajuns să îşi bază joc de micuţii cărora le dau viaţă. Unii bebeluşi sunt condamnaţi la moarte, iar mamele lor invocă "şocul de după naştere", în timp ce alţii sunt abandonaţi în scări de bloc, gropi de gunoi sau direct la spital. Cazurile de abandon sunt tot mai multe, iar situaţiile în care totul se termină cu bine tot mai puţine.

Dramele trăite de micuţi, precum cazul bebeluşului care avea doar opt zile şi a fost abandonat pe câmp, lângă o groapă de gunoi, ajung să oripileze tot mai mult opinia publică. Lipsa educaţiei şi a unei familii care să aibă posibilităţi să îi întreţină şi pe nou-născuţi a dus la o creştere a ratei de abandon. Astfel, în parcurile şi spitalele din Banat, tot mai mulţi micuţi sunt lăsaţi în urmă de mame.

GALERIE FOTO Bebeluş de opt zile abandonat pe un câmp plin de bălării de o mamă denaturată - UPDATE

Mamele inconștiente își abandonează bebelușii în maternitate, fără să privească înapoi

Studenta de la Medicină, care nu a ştiut că a născut în toaleta căminului, este judecată pentru că şi-a ucis pruncul

Doar în 2009, aproape 50 de copilaşi au fost părăsiţi în maternităţile din Timiş. Conform specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, în cele mai multe cazuri de abandon, mamele care au decis să îşi părăsească odraslele provin din mediul rural şi au studii primare sau medii. Şi situaţia din judeţul Arad este dramatică: 24 de abandonuri într-un singur an. În Bihor, în 2009, au fost 155 de cazuri de abandon.

Anchetă în cazul bebeluşului găsit mort la Fântânele, judeţul Arad

â

image

Text foto: Nou-născuţii ajung abandonaţi în câmp

Cadavrul unui nou născut a fost descoperit de un pescar la Fântânele

Şi-a aruncat fetiţa nou-născută în latrina din spatele casei

În Caraş-Severin, cel mai şocant caz a avut loc în urmă cu câteva luni, când o mamă a decis să nască într-o locuinţă abandonată, după care l-a abandonat pe copil în locuinţa îngheţată bocnă. Bebeluşul a fost găsit la câteva ore distanţă, însă membrele copilului erau degerate. Într-un caz şocant din Arad, o mamă a decis să îşi abandoneze copilul în locuinţa unor necunoscuţi, după care le-a spus poliţiştilor: "'Nu vreau copilul. Face-ţi ce vreţi cu el''". O poveste cu un final mai fericit s-a întâmplat tot în Arad, unde un copil născut în secţia de poliţie, iar ulterior părăsit de mamă, a fost botezat chiar de poliţişti.

image

În Timiş, cazul fetei de 18 ani care şi-a abandonat pruncul lângă groapa de gunoi e cel mai grav de până acum. Mama fetei aflase că propria odraslă e gravidă doar în luna a patra de sarcină. "La fată îi era frică de tată. Am zis că o să ascundem sarcina. Nu îmi doream ca fata mea să aibă de suferit. Sper că poliţiştii nu o vor aresta pentru că ea nu a dorit să facă rău nimănui", a spus mama celei care şi-a lăsat copilul la o groapă de gunoi. În urmă cu câteva luni, la Deva, un copil de doar două luni, care avea doi părinţi distrofici,  fost abandonat într-un parc.

image

Foto: După abandon, mulţi micuţi ajung la spital degeraţi şi flămânzi

O analiză a caracteristicilor mamelor ce şi-au abandonat copiii arătă că 28% erau sub 20 de ani la naşterea copilului; 42,2% erau analfabete şi 27% cu şcoala generală neterminată. În plus, nivelul socio-ecomomic foarte scăzut caracterizează aproape 80 la sută dintre mame, în timp ce 85 la sută dintre mame au venituri nesigure", explică Codruţa Hedeşiu, Coordonator Relaţii Externe al UNICEF România.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite