Anchetă în cazul bebeluşului găsit mort la Fântânele, judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinele pescarului Janos Kiraly a indicat locul unde nou-născutul a fost abandonat. Cadavrul bebeluşului a fost descoperit de pescar, ieri dimineaţa, iar poliţiştii o caută şi acum pe mama bănuită de pruncucidere.

Poliţiştii sunt pe urmele unei femei care, în cursul zilei de ieri, şi-a abandonat bebeluşul pe marginea râului Mureş, în localitatea Fântânele. Cadavrul unui nou-născut a fost descoperit, ieri, de un pescar, pe malul Mureşului, în localitatea arădeană Fântânele. Câinele omului a luat urma baieţelului, care zăcea în mâl, înfăşurat într-un sac de nailon. Din primele cercetări, bebeluşul pare născut la termen.

 Cel care l-a găsit a fost un pescar care obişnuia să vină la pescuit în zona respectivă. Acesta a povestit cum câinele lui a devenit dintr-o dată agitat. „Am ajuns la pescuit şi am văzut câinele că mânca ceva, am mers să văd ce e şi am văzut că era un copil nou-născut. Imediat am sunat la 112 şi a venit poliţia. E o minune că trupul copilului nu a fost devorat de animale, pentru că în zonă sunt destul de mulţi câini”, a spus Janos Kiraly, pescarul care a descoperit trupul neînsufleţit al micuţului. După autopsie se va stabili dacă bebeluşul a murit sufocat în punga în care era înfăşat sau pur şi simplu a îngheţat.

Cadavrul unui nou născut a fost descoperit de un pescar la Fântânele

„Din primele investigaţii rezultă că este un cadavru de nou-născut descoperit pe malul Mureşului de un pescar. Copilul are cordonul ombilical netăiat şi urmează să stabilim dacă este vorba de o pruncucidere sau un omor şi să vedem cine este autorul”, a declarat, în această dimineaţă, Florin Roman, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Procurorii au început încă de ieri o anchetă, iar la această oră încearcă să o găsească pe mama iresponsabilă.

Ani de închisoare

Dacă va fi găsită, mama bebeluşului ar putea fi acuzată de pruncucidere şi ar putea să-şi petreacă următorii ani după gratii. Legiştii au declarat că decesul nou-născutului ar fi survenit cu aproximativ 48 de ore înainte de a fi găsit.
„Niciodată în localitatea noastră nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Nu am idee despre cine e vorba, poate e o mamă care nici măcar nu locuieşte aici şi a venit în zonă doar ca să-şi pună în practică planurile diabolice. Femeia trebuie găsită şi pedepsită”, e de părere Mihai Secheleş din localitatea Fântânele.

Nu este primul caz de acest fel în Arad, în urmă cu aproximativ trei luni, o altă mamă şi-a aruncat nou-născutul în toaleta din grădina casei. Femeia de 34 de ani din Pilu, mama a încă doi copii este şi astăzi cercetată de poliţişti, iar cazul nu a fost încă finalizat.

Zeci de abandonuri de bebeluşi

Săptămânal, câte o mamă îşi părăseşte copilul, fie pe paturile Spitalului Matern, fie în secţiile de Pediatrie din Arad. Cadrele medicale spun că numărul mamelor care fac copii, iar mai apoi nu-i mai doresc este îngrijorător de mare, aproximativ 15 cazuri pe lună. Nu s-a observat o tendinţă în ceea ce priveşte etnia mamelor care-şi abandonează bebeluşii, dar de obicei sunt foarte tinere.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite