Bacalaureat 2011 Timiş - au mai rămas câteva ore până la sesiunea de toamnă. Camerele video au rămas la locul lor. Se anunţă probe grele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din învăţământul timişean spun că nu vor avea milă faţă de elevii din sesiunea din toamnă. Toate sălile vor fi supravegheate video, iar elevii vor fi eliminaţj din săli chiar şi pentru abaterile minore.

Mai bine de 4.300 de tineri din judeţul Timiş îşi încearcă norocul la a doua sesiunea a examenului vieţii - Bacalaureat 2011. Cei care sperau că examenele nu vor fi supravegheate video sunt dezamăgiţi de decizia Inspectoratului Şcolar Timiş de a pătra camerele web în toate sălile. În total, la a doua sesiune vor exista 13 centre de examen, din care 10 sunt în Timişoara. Rata de promovabilitate la prima sesiune a fost de doar 33 la sută, astfel că doar 1 din 3 elevi a putut să se înscrie la facultate.

Internetul este numit "duşmanul numărul unu" al cărţilor.

De luni vor fi testate competenţele lingvistice la limba română, iar miercuri vor trece prin emoţii mari elevii care trebuie să arate că ştiu limba maternă. Următorul test pe listă e cel de competenţe lingvistice la o limbă străină.

Fără stres pentru corigenţii de la Bac. Mii de locuri disponibile la facultăţi

Bacalaureatul devine şi mai greu din 29 august, atunci când are loc proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 4 septembrie se vor afişa rezultatele provizorii, iar după rezolvarea contestaţiilor, în 7 septembrie vor fi afişate şi rezultatele finale.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Nenorocitul de Facebook chiar te face fericit

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite