Aziza Mustafa Zadeh – un artist fenomenal din Azerbaidjan vine la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aziza Mustafa Zadeh va cânta la Festivalul PLAI
Aziza Mustafa Zadeh va cânta la Festivalul PLAI

Ultimul nume mare care a confirmat prezența la Festivalul PLAI de la Timișoara (14-16 septembrie) este Aziza Mustafa Zadeh, din Azerbaidjan

Timp de șase ediții Festivalul PLAI a însemnat sute de ateliere și două zile de concerte. S-a experimentat muzica din toate colțurile lumii. Anul acesta, în același spirit, PLAI aduce ceva nou: începând cu această ediție, festivalul va avea trei zile de concerte, programul de duminică fiind până târziu în noapte.

De‐a lungul anilor au fost artiști din toate colțurile lumii, dar niciodată un artist a cărui fuziune de stiluri să cuprindă mugham, jazz și operă. Aziza Mustafa Zadeh este o pianistă, cântăreață și compozitoare originară din Baku, Azerbaijan, care la vârsta de 17 ani a câștigat concursul de pian Thelonious Monk.
Pentru albumele ei de studio i s‐au alăturat muzicieni precum Dave Weckl și John Patitucci (Always) sau Al Di Meola, Omar Hakim, Stanley Clarke, Kai E. Karpeh de Carmago și Bill Evans (Dance Of Fire).

De atunci a fost supranumită de presa de specialitate “The Princess of Jazz” și “Jazziza”. Artista din Baku a aprins publicul de jazz din Europa. „Dance Of
Fire” nu este un simplu album, este un drum ce a deschis noi perspective, dovedindu‐se un hit în adevăratul sens al cuvântului.

Mugham este o formă veche, foarte dezvoltată şi complexă de muzică specifică Asiei Centrale, Turciei, Orientului Mijlociu şi Orientului Îndepărtat.

Aziza Mustafa Zadeh va cânta în ultima zi a festivalului, pe 16 septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite