Aniversarea Proclamației de la Timișoara: „Legea lustrației ar fi oprit hoția națională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 20 de ani de la Revoluţie, Ericha Wittman încă nu a reuşit să treacă peste moartea fratelui ei
La 20 de ani de la Revoluţie, Ericha Wittman încă nu a reuşit să treacă peste moartea fratelui ei

Membrii fondatori ai Societăţii Timişoara s-au întâlnit în această după-amiază la o masă rotundă pentru a aniversa 20 de ani de la semnarea Proclamaţiei de la Timişoara.

Discuțiile membrilor marcanți ai societății civile din Timișoara au fost bazate pe rememorarea momentelor în care din balconul Operei se citeau cele 13 puncte care ar fi trebuit să traseze o linie societății românești.

Mai citeşte şi:

Legea lustraţiei, cerută insistent la 20 de ani de la Proclamaţia de la Timişoara

„Era o perioadă de entuziasm general. Nu ne dădeam seama care este importanța momentului, dar ne-am dat seama că este un moment istoric. Ne-am reîntâlnit astăzi cu o parte din membrii fondatori cu care nu ne-am văzut de 10 sau de 20 de ani”, a spus președintele Societății Timișoara, Florian Mihalcea.

Președintele Societății Timișoara a spus că o parte din punctele Proclamației s-au pus în aplicare și prin intrarea României în Uniunea Europeană, dar cea mai mare durere este netransformarea punctului 8 într-o lege care să interzică foștii securiști pe funcții publice. „Structurile securiste și comuniste există. Chiar dacă marii diligenți ai Partidului Comunist s-au retras, ei sunt în continuare în eșaloanele doi sau trei și s-au organizat din punct de vedere economic în structuri mafiote”, a mai spus Mihalcea.

Un alt membru marcant al Societății Timișoara, Daniel Vighi consideră că o lege a lustraţiei ar fi oprit hoţia din România. „De 20 de ani cei care au făcut cele mai mari averi le-au făcut cu statul. Dacă am fi avut o lege severă a lustraţiei să nu fi avut acces nomenclatura şi ofiţerii de securitate nu puneau mâna pe averea naţională, de la bănci şi până la întreprinderi”, s spus Vighi.

MAI CITEŞTE ŞI:

LOCUL UNDE S-A SEMNAT UNIREA PRINCIPATELOR, ÎN PARAGINĂ

CASA UNIRII, BUBA CAPITALEI

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite