Afacerile cu sânge rece prind rădăcini în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Veterinară a avizat în ultima lună deschiderea a două noi ferme de vipere în judeţul Timiş. După cea Orţişoara, cea mai mare fermă de vipere din România, s-au mai înfiinţat două ferme, la Belinţ şi Fibiş.

Citeşte un interesant reportaj despre crescătorii de vipere

Eugenia Moica din localitatea Belinţ este proprietara celei mai noi ferme din judeţul Timiş. Cu o experienţă vastă în lucrul pământului, ocupându-se cu grâu, porumb şi floarea soarelui, Moica a prins din zbor oportunitatea de a face bani cu vipere. „M-am dus la Cluj să văd o crescătorie de şerpi. Îmi propun de doi ani să fac ferma, dar înainte trebuia să mă asigur că am cui să vând veninul. Asta e cel mai greu”, a declarat Eugenia Moica. Femeia a reuşit să semneze un contract cu o companie farmaceutică din afara ţării, iar apoi a cumpărat şerpii din Republica Moldova.
Moica spune că în tinereţe avea oroare de şerpi şi de şoareci, însă a trecut peste temeri pentru că poate face bani mulţi.

Lucrează patru ore pe lună

Îngrijirea şerpilor nu necesită mult timp. Viperele mănâncă şoricei o dată la două săptămâni, iar recoltarea de venin se face de două ori pe lună. „Lucrez doar patru zile pe lună. Eu fac recolta, eu le hrănesc. Din trei în trei zile le mai schimb doar apa. În rest, nu trebuie să fac nimic”, a afirmat Eugenia Moica.

Într-un singur an, vipera produce 1,5 grame de venin. După prima recoltă, Moica este mulţumită. „Nu pot să vă spun cât am scos, dar sunt foarte mulţumită. Îmi intreţin familia cu banii câştigaţi. Dacă merge afacerea, mă voi extinde”, a mai declarat Moica.





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite