Adrian Orza, președinte PNȚCD Timișoara: "Mă uit la Diaconescu și îmi dau seama că nu voi putea să fac parte niciodată din alt partid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Timișoarei, Adrian Orza, l-a cunoscut pe Ion Diaconescu în 1990, când a plecat la sediul PNȚCD din București ca ziarist la Amicul Public. Nu și-a imaginat că va fi coleg de partid cu el.

Timișoara, ultimul bastion “țărănist” din România, deplânge moartea lui Ion Diaconescu. Adrian Orza, viceprimarul Timișoarei și președintele PNȚCD din orașul Revoluției, a declarat că în aceste moment simte o mândrie că face parte dintr-un partid care a avut personalități cum a fost Ion Diaconescu.

Era o generație de oameni și politicieni în România care au făcut politică pentru politică.  Mai sunt foarte puțini. Seniorul Coposu, Rațiu, Diaconescu și alții vor fi de neegalat. Să dea Dumnezeul să mă înșel. Îmediat după 1990 cei chestionați spuneau despre ei că nu au mâncat salam de soia. E adevărat, nu au mâncat salam de soia, ci au mâncat 17 ani de pușcărie și șapte ani de izolare. Asta face parte din drama poporului român. Diaconescu a refuzat să vorbească despre torționarii lui, semn că s-a oprit apropiat de Dumnezeu”, a declarat Adrian Orza. 

Adrian Orza face parte dintr-o familie de “țărăniști”, astfel că după Revoluție, pe când era ziarist la Amicul Public, a plecat la București pentru a face un interviu cu Corneliu Coposu, la sediul PNȚCD. “Atunci l-am cunoscut și pe Ion Diaconescu. Nu știam că voi ajunge coleg de partid cu acei oameni. A fost o onoare să fiu culeg cu ei. Mă uit la imaginile cu Ion Diaconescu și îmi dau seama că nu voi putea să fac parte niciodată din alt partid”, a mai spus Orza.

Viaţa ultimului senior ţărănist

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite