CJT pompează milioane de euro, în plină criză, într-un palat capitalist de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii judeţului Timiş au dat, în secret, încă trei milioane de lei firmei conduse de Georgică Cornu. Firma magnatului Cornu, SC Confort SA, nu şi-a îndeplinit atribuţiile impuse prin contract, dar în loc de penalizări a mai primit suplimente.

Mai marii judeţului au avut o viziune, care s-a transformat într-un proiect ce se întinde pe 3.637 de metri pătraţi, în buricul târgului. Chiar dacă angajaţii Consiliului Judeţean Timiş (CJ Timiş) au spaţiu berechet, birourile acestora fiind destul de mari şi frumos mobilate, faţă de cele din Primăria Timişoara, de anul acesta confortul va fi dublu. De câştigat din acest proiect are şi afacerisul Georgică Cornu, patronul firmei care execută lucrările, pentru că, în loc să mai scoată bani din buzunar pentru întârzierile survenite, acesta a mai primit aproape trei milioane de lei, din bani publici, pentru a termina construcţia.
Motivul pentru care conducerea CJ Timiş a demarat acest proiect a fost acela de a construi o anexă modernă la Palatul Administrativ, din beton şi sticlă, dotată cu tehnică de ultimă oră, pentru a deservi întreaga regiune de Vest, mai ales în cazul în care ţara s-ar fi împărţit în euroregiuni. Pretenţiile proiectului nu au avut de suferit nici măcar din cauza crizei, chiar dacă ulterior s-a dovedit mult mai dificil de pus în practică, faţă de cum arăta pe hârtie.

Aici sunt banii dumneavoastră!

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Jana Lavrits, spune că suma iniţială de 12.471.364 de lei a fost suplimentată, însă nu spune exact de ce. „Pe parcursul derulării investiţiei s-au impus modificări ale proiectului, condiţii în care a fost necesară prelungirea termenului, dar şi suplimentarea sumei. Valoarea totală a lucrărilor este de 15.033.654 lei", a declarat Lavrits. Din păcate, Georgică Cornu nu a fost de găsit, deoarece avea telefonul închis.
Lucrările au început pe 6 februarie 2007 şi ar fi trebuit să dureze 24 de luni. A trecut aproape un an şi jumătate peste termen, dar recepţia încă nu a fost făcută.

ISTORIA ÎN CIFRE

2007
Este anul în care au demarat lucrările la construcţia care ar fi trebuit să fie gata în 24 de luni.

12.471.364
De lei este suma care a fost aprobată în contractul dintre CJ Timiş şi SC Confort SA

2.562.290
De lei este suma cu care a fost suplimentată lucrarea

6.776.267

De lei este profitul obţinut de SC Confort SA în anul 2008

3.637

De metri pătraţi este suprafaţa noului corp de clădire

MAI CITIŢI ŞI

Triada Iancu-Tender-CJT face "jonglerii" cu 1,3 milioane de euro


Fosta vilă a lui Ceauşescu se va transforma în hotel Hilton

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite