Fosta vilă a lui Ceauşescu se va transforma în hotel Hilton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CJT şi magnatul Ovidiu Tender ar putea face din vila dictatorului un simbol al capitalismului. Vila Internaţional a fost servită pe tavă omului de afaceri Ovidiu Tender în urmă cu peste şapte ani. El s-a angajat să transforme locaţia în hotel de cinci stele.

Tender a devenit în anul 2005 acţionar majoritar al grupului SC Inter Center Service SA, care a aparţinut Consiliului Judeţean Timiş, după o majorare de capital. Acest tandem Tender – CJT s-a format încă din 2003, însă doi ani administraţia judeţeană a deţinut majoritatea acţiunilor, iar scopul a fost acela de a aduce locaţia la standardele unui hotel de cinci stele.

Degradare continuă
După şapte ani aceasta a ajuns într-un stadiu avansat de degradare, iar spiritele în consiliul judeţean s-au aţâţat, întrucât unii dintre consilieri susţin că asocierea cu Tender este una păguboasă. Omul de afaceri a scos încă o dată asul din mânecă, iar acum promite că în locul vilei fostului dictator va ridica un hotel Hilton, simbol al capitalismului.
Deocamdată proiectul este la stadiul de discuţie între SC Inter Center Service şi lanţul hotelier Hilton. Administratorul societăţii, Sorin Stoicescu, nu ştie exact dacă această idee se va concretiza, deşi ea a ajuns pe masa consilierilor judeţeni ca un fapt cert. „Se doreşte dezvoltarea unui proiect, dar momentan suntem în discuţii cu cei de la Hilton”, a declarat Stoicescu. Acesta nu a putut să explice de ce, până acum, nu s-au făcut paşi pentru aducerea vilei la un standard de cinci stele, cum era specificat în asocierea semnată între CJT şi mai multe grupuri de firme ale lui Tender încă din 2003. Motivul invocat de el a fost faptul că a ajuns la conducerea Intercenter de nici un an.

O afacere păguboasă?
Şeful comisiei economice din cadrul CJT nu crede în promisiunile de schimbare la faţă a vilei şi susţine că instituţia judeţeană nu a avut decât de pierdut din această afacere.
„Ei au invocat mereu tot felul de motive pentru care nu puteau începe lucrările de modernizare a vilei. Ba că situaţia juridică nu e clară, că supraetajarea clădirii nu ar fi posibilă, însă acum toate sunt posibile. Au venit cu un proiect la noi, cu o evaluare a costurilor, însă nu avem nicio certitudine că lanţul hotelier Hilton ar fi interesat. Este posibil să ieşim din acest tandem, dar întâi aşteptăm să vedem o propunere concretă”, a declarat Sasca.

Le acordă prezumţia de nevinovăţie
Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, consideră că acţionarul majoritar, adică Tender, se va ţine de promisiune şi că nu a încălcat contractul de asociere, întrucât acolo nu era specificată o dată până la care vila să devină hotel de cinci stele. „Va fi un hotel care va respecta toate condiţiile contractuale”, a argumentat Ostaficiuc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite