Sorin Ciurariu, arhitectul-şef al Timişoarei, mazilit de primarul Gheorghe Ciuhandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţă de consiliu local cu scântei la Timişoara. Primarul Gheorghe Ciuhandu l-a făcut cu ou şi cu oţet pe arhitectul-şef al urbei, Sorin Ciurariu, pe motiv că nu i s-au adus la cunoştinţă neregulile urbanistice, pentru că acesta este mai mereu plecat la plimbare.

UPDATE: Conflictul dintre fostul de acum şef al Direcţiei de Urbanism şi conducerea primăriei a izbucnit în momentul în care Ciurariu a fost găsit ţap ispăşitor pentru un proces al primăriei pierdut. Mai exact, municipalitatea a pierdut un proces pentru că juriştii coordonaţi de secretarul Ioan Cojocari nu s-au apărat în instanţă. Aceştia au spus că nu s-au putut prezenta la bară pentru că nu au primit documentele de la Urbanism. Ciurariu a fost găsit vinovat pentru asta, cercetat în Comisia de Disciplină şi penalizat la salariu. Arhitectul-şef a făcut plângere în instanţă, iar procesul este pe rol.

Citeşte AICI întreaga poveste

Ciurariu este la un pas de a fi mazilit de primarul Timişoarei. Acesta din urmă l-a făcut de râs pe arhitect, susţinând că în loc să îşi vadă de atribuţiile pe care le are, "este mereu plecat în strănătate, la expoziţii şi alte evenimente".


image

Primarul a propus desfiinţarea postului de şef al direcţiei de urbanism, post deţinut de Sorin Ciurariu, şi înfiinţarea unei funcţii silimare. Motivul acestei schimbări, este, după cum a susţinut Ciuhandu, faptul că "s-au întâmplat lucruri care nu sunt în regulă".
La rândul său, Sorin Ciurariu a transmis o adresă consilierilor locali prin care şi-a prezentat opinia vizavi de situaţia creată. El susţine că este ilegal să desfiinţezi funcţia de şef al direcţiei pentru a înfiinţa un post identitic, cu o altă titulatură, prevedere reglementată de statutul funcţionarului public.

PORTRET: Sorin Ciurariu, arhitectul pasionat de munte şi de motor



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite