FOTO A doua zi de jupuială pe trotuar cu arsenalul "Gheara", zeci de maşini blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea de jumulire a şoferilor pornită de Poliţia Comunitară a continuat şi astăzi în zona centrală a oraşului. Zeci de şoferi care şi-au parcat maşinile în locurile obişnuite s-au trezit cu maşinile blocate şi amenzi usturătoare.

Poliţia Comunitară şi angajaţii ADP continuă să blocheze roţile maşinilor parcate pe trotuar în zona centrală a oraşului. În acest moment sunt blocate maşinile din zona Piaţa Sfântul Gheorghe - Magazinul Bega - Piaţa Libertăţii. Chiar şi şoferii care au respectat Codul Rutier şi au lăsat un metru de trotuar liber s-au trezit cu roţile blocate. Reprezentanţii ADP de la faţa locului spun că se blochează roţile, în baza unei hotărâri de consiliu local,modificat în 2009, chiar şi celor care respectă Codul Rutier.

VEZI GALERIE FOTO CU ACŢIUNEA DE AMPLOARE PORNITĂ DE POLIŢIŞTII COMUNITARI ŞI ADP

Oamenii sunt nemulţumiţi de cuantumul amenzii

Şoferii care s-au trezit cu maşinile blocate şi-au vărst năduful înjurând edilii oraşului. “Eu locuiesc în Piaţa Sfântu Gheorge şi lucrez în Piaţa Unirii. Vă daţi seama că îmi pun maşina de fiecare dată aici. Ca un cetăţean model, plătesc şi Telparul. E o hotărâre de consiliu aberantă. Nici nu ştiu ce să contest. Ar însemna să contest hotărârea de consiliu”, a declarat Dan Popescu.



Un alt şofer şi-a parcat maşina doar petru câteva minute, pentru a face plăţi la bancă. Când s-a întors şi-a găsit maşina blocată. “E japcă pe faţă. E dezgustător ce se întâmplă din cauza acestei primării. Problema nu e neaparat amenda, ci cuantumul. Este incredibil de mare. Unii nu au salarii cât e amenda”, a spus Ion Dejan.


image
image

S-a intensificat acţiunea de decongestionare a aleilor din zona centrală pe perioadă nelimitată. Poliţiştii comunitari au în vedere perimetrul zonei centrale. Sunt vizate, în special, maşinile care blochează trotuarele. Intensificarea acţiunilor a venit ca urmare a plângerilor depuse de cetăţeni”, a spus Nicoleta Popa, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Comunitare Timişoara. Oamenii pot plăti pe loc amenda poliţiştilor care stau în dubele ADP-ului: 300 de lei la poliţie, plus taxa de deblocare 100 de lei.

ADP promite locuri de parcare

Reprezentanţii ADP nu au ştiut să spună cât va dura acţiunea, însă promit noi locuri de parcare. „Pe noi ne anunţă doar dimineaţa să mergem unde au acţiuni programate. Referitor la locurile de parcare din zona centrală . Am primit deja autorizaţie de construcţie pentru 90 de locuri pe str. Romulus, 94 – Brâncoveanu, 40 – Porumbescu. Noi am face şi mai multe locuri, dar depinde foarte mult de primărie. Tot pentru anul acesta, sperăm ca în maximum şase luni, să finalizăm 470 de locuri de parcare supraterană în Piaţa 700. Am primit autorizaţia dar trebuie să mergem să o ridicăm”, a declarat Liviu Barbu, director ADP.



ADP şi Poliţia Comunitară au pornit, ieri, o acţiune de amploare de blocare a roţilor maşinilor care au fost parcate şi pe trotuar. Şoferilor nu le-a venit să creadă că maşinile le sunt „imobilizate” fără să fi fost anunţaţi că nu mai pot parca pe strada Dimitrie Cantemir. „Voi contesta această acţiune. E o porcărie. Îmi parchez maşina de când mă ştiu aici. Până acum nu a fost nicio problemă”, a declarat unul din şoferii care şi-au găsit maşina blocată. Cei care nu au posibilitatea să achite pe loc 400 de lei au rămas cu roţile blocate. Oamenii au ameninţat cu procese, contestaţii şi chiar cu folosirea flexului, pentru a-şi debloca roţile. „Când i-am spus comunitarului că nu am unde să parchez maşina, mi-a răspuns că cine mă pune să vin cu maşina în centru”, a răbufnit un alt nemulţumit.

Citiţi şi:

image

Jumătate de milion de euro din ridicări

Primăria promite pentru 2010 peste 600 de locuri noi de parcare

Parcare subterană, blocată de ignoranţă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite