Timisoara: Parcare subterană, blocată de ignoranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Parcare subterană, blocată de ignoranţă
Timisoara: Parcare subterană, blocată de ignoranţă

O conductă de gaz, un cablu electric şi birocraţia stagnează lucrările la un proiect de proporţii din Piaţa 700.

Proiectul a fost anunţat în urmă cu jumătate de an cu surle şi trâmbiţe, iar de atunci singurul progres vizibil a fost montarea gardului de protecţie a şantierului.

Proiectul parcării din Piaţa 700 este un parteneriat public privat între Administrarea Domeniului Public (ADP) şi firma Constructim. Intens contestată, asocierea a fost aprobată într-un final în Consiliul Local, iar conducerea primăriei şi a ADP au anunţat în urmă cu un aproximativ şase luni că, în câteva zile de la aprobarea proiectului, lucrările vor începe în forţă. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar potrivit şefului ADP Timişoara, Liviu Barbu, construirea parcării a fost întârziată din cauza incompetenţei celor care gestionează reţelele subterane ale oraşului.

„Nu este o gestiune corectă a reţelelor subterane. Nu este prima dată când ne întâlnim cu situaţii în care se spune că nu este nimic şi când săpăm găsim cu totul altceva”, a spus Liviu Barbu. Acesta a spus că principalele greutăţi au fost legate de o conductă de gaz, un cablu electric şi o reţea de la Colterm care au trebuit deviate. Potrivit şefului ADP, parcarea subterană din 700 va fi terminată cel mai probabil la sfârşitul lunii martie, dar numai în anumite condiţii, să fie o iarnă uşoară.

O altă parcare cu probleme

Finalizarea lucrărilor de pe bulevardul Iuliu Maniu este salutată de locuitorii din zonă, dar proiectul parcărilor îi nemulţumeşte la culme. „Se pierd cel puţin o sută de locuri cu aceste briz-briz-uri şi insuliţe. Este o altă lucrare făcută româneşte. Ei spun că au făcut în aşa fel să nu poată intra camioanele şi autobuzele, dar au destul loc”, a spus Helmut May, un locuitor de pe Bulevardul Iuliu Maniu. Nemulţumiţi sunt şi comercianţii care au magazinele pe stradă. Aceştia vor fi nevoiţi să care marfa peste drum, pentru că parcarea lângă trotuar este interzisă. Liviu Barbu spune însă că aici nu se vor pierde locuri, ci se vor câştiga.

Regulament nou Telpark

Primăria propune pentru şedinţa din această lună a Consiliului Local un proiect de modificare a regulamentului de parcare în zona centrală a oraşului. Printre principalele prevederi se numără limitarea de staţionare în funcţie de zone, dar şi prelungirea programului Telpark sâmbăta între orele 08.00 şi 13.00.

Nu este prima dată când ne spun că nu este nimic şi când săpăm, găsim cu totul altceva.
Liviu Barbu, director ADP

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite