Târgu-Mureş, primul oraş din ţară cu plata taxelor şi impozitelor online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuabilii mureşeni îşi pot plăti impozitele şi taxele de acasă accesând Internetul. Plata online a impozitelor şi taxelor va fi o alternativă mai comodă la cea de la ghişeul primăriei.

Târgu-Mureş este primul oraş din România care a adoptat sistemul de plată a taxelor şi impozitelor online. Practic, mureşeni sunt singurii din ţară, alături de cei din sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti, care îşi pot plăti dările către bugetul local accesând Internetul. 

Chiar dacă se arată mulţumiţi de noua facilitate, mureşenii au venit tot la primărie pentru a-şi plăti dările, mai ales că astăzi este ultima zi când pot beneficia de o bonificaţie de 10%, dacă achită integral impozitul pe locuinţe, autovehicule sau terenuri.  Până în prezent, peste 50% dintre contribuabili şi-au achitat dările integral.

Pe viitor, mureşenii se arată însă interesaţi de plata pe Internet. „Am auzit că se poate plăti şi online, mă bucur de acest lucru pentru că e mult mai comod aşa. Acum am venit la ghişeu pentru a primi bonificaţia, dar pe viitor voi folosi cardul”, spune Bianca Dănescu. 

Cum se plăteşte online?

Metoda este simplă şi presupune accesarea site-ului www.ghiseul.ro, alegerea procedurii de „Plăţi fără autentificare”, completarea datelor personale şi a celor bancare cerute de site şi acceptarea plăţii.

În primă fază, vom putea accesa serviciul ghișeul.ro fără autentificare, având posibilitatea să plătim taxele a căror valoare o cunoaștem deja prin intermediul înştiinţărilor de plată trimise de primărie către toţi contribuabilii”, a precizat primarul Dorin Florea.

Potrivit acestuia, pe viitor, mureşenii vor primi un cod de utilizator şi o parolă şi se vor putea loga pe site-ul respectiv.  „Aceste date vor fi tipărite de către Ministerul Finanțelor, iar muncipalitatea le va trimite, în plic, fiecărui cetățean acasă”, a mai precizat primarul. Acest cod de utilizator şi parola le va permite contribuabililor să vadă online şi care le sunt restanţele de plată la bugetul local.

Comisionul perceput mureşenilor care aleg să plătească taxele şi impozitele online este de 1,8% din suma transferată, dar nu poate depăşi 30 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite