Târgu-Mureş: Mai mulţi bani la bugetul Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul Primăriei Târgu-Mureş a crescut în primul semestru al acestui an cu peste 3,8 milioane de lei, în principal datorită taxelor şi impozitelor colectate de la populaţie.

Mureşenii s-au înghesuit la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe a Primăriei încă din primele luni ale acestui an, fiind atraşi de bonificaţia de 10% accordată la plata integrală a sumelor datorate.

Astfel, doar din  impozitele pe veniturile rezultate din tranzacţia unor proprietăţi imobiliare s-au strâns la bugetul local 900.000 de lei, iar restul de 2.420.561 de lei provin din taxe judiciare de timbru, taxe de timbru pentru activitatea notarială şi alte taxe.

Bugetul municipalităţii pentru anul 2010 a crescut de la 443.514.071 de lei la 447.334.632 de lei. Potrivit viceprimarului Claudiu Maior, rectificarea bugetară a fost de aproximativ 8% faţă din bugetul care a existat pe tot anul. Municipalitatea speră că mureşenii îşi vor plăti în continuare impozitele şi taxele, pentru ca peste câteva luni să fie posibilă o nouă rectificare bugetară pozitivă.

Unde vor fi utilizaţi banii?

Conform unei hotărâri de Consiliu Local, în urma rectificării bugetare, o parte din bani vor fi folosiţi pentru continuarea unor investiţiile începute. Astfel, pentru modernizarea Pieţei Teatrului se vor mai accorda anul acesta 1.950.000 de lei, iar alţi 356.740 de lei vor fi folosiţi pentru realizarea unor lucrări pentru siguranţa circulaţiei în oraş.

Potrivit viceprimarului Claudiu Maior, banii ar putea fi investiţi şi în realizarea complexului de agrement „Weekend II”. „Deocamdată banii s-au băgat în rezerva bugetară, urmând ca pe viitor, dacă vor mai fi bani, să decidem unde vor fi folosiţi. Dacă ar fi după mine aş începe investiţia la „Weekend II” în acest an”, a precizat viceprimarul.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite