Târgu-Mureş: Blocurile din Belvedere nu s-au construit, dar se finisează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocurile din cartierul Belvedere sunt încă în construcţie
Blocurile din cartierul Belvedere sunt încă în construcţie

Chiar dacă lucrările la blocurile ANL bat pasul pe loc, primăria a contractat firma care să le finiseze. Pentru realizare amenajărilor exterioare şi a branşamentelor pentru patru blocuri, primăria a pus la bătaie peste un milion de lei

Primăria Târgu-Mureş a încheiat deja licitaţia pentru amenajările exterioare şi branşamentele celor patru blocuri ANL din cartierul Belvedere, cu toate că imobilele sunt încă în construcţie, iar lucrările înaintează cu viteza melcului. Pentru realizarea finisajelor şi branşamentelor de apă şi canalizare, municipalitatea a pus la bătaie suma de 1.028.135 de lei, iar licitaţia a fost câştigată de o firmă mureşeană.

Promisiuni de finalizare

 Decizia de a contracta o firmă care să să amenajeze exterioarele blocurilor a fost luată de municipalitate pe baza estimărilor constructorului, care preconiza că cel puţin două blocuri ANL vor fi finalizate până la sfârşitul lunii viitoare. „Sunt semne că cel puţin două blocuri din cele patru vor fi finalizate la sfârţitul lunii noiembrie. Cele patru blocuri au în total 80 de apartamente, dintre care 64 sunt destinate tinerilor, iar alte 16, persoanelor evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari", a spus Bako Attila, director executiv în cadrul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Târgu-Mureş.

Potrivit şefului Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei, firma câştigătoare a licitaţiei va face finisajele chiar dacă blocurile nu sunt încă finalizate. „Cei care construiesc blocurile ANL vor lucra în interior, la instalaţii,  iar firma care face amenajările va lucra pe exterior la finisaje şi la branşamente", a precizat Rodica Fărcăşan.

Realitatea de la faţa locului arată însă că până la finalizarea lucrărilor mai e cale lungă, reporterii Adevărul de Seară găsind ziua în amiaza mare şantierul pustiu.Asta în condiţiile în care lista cu solicitări pentru locuinţe ANL numără 850 de cereri, iar alţi 92 de mureşeni evacuaţi aşteptă de la primăria o casă nouă.

Noi apartamente ANL

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, s-au demarat deja procedurile de predare a amplasamentelor pentru încă şase blocuri ANL, care vor fi construite pe strada Depozitelor şi alte patru blocuri ce vor fi construite pe strada 8 Martie.

Primele şase blocuri au în total 120 de apartamente, iar celalalte 80 de apartamente. Lucrările de construcţie vor începe anul viitor.Pentru un apartament ANL cu o cameră chiria este aproximativ 60 de lei lunar iar pentru unul cu două camere aproximativ 90 de lei lunar.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite