Târgu-Mureş: Start la asfaltările străzilor din oraş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a demarat lucrările de modernizarea unor străzi din oraş, neasfaltate de peste 50 de ani. Asfaltările trebuiau finalizate anul trecut, dar au întârziat din cauza extinderii lucrărilor la reţeaua de gaz şi canalizare.

Bucurie pentru zeci de mureşeni, care locuiesc pe mai multe străzi din cartierul Unirii, deoarece municipalitatea, profitând de vremea bună, a dat startul la lucrările de asfaltare a acestora. „Minunea” se întâmplă însă după mai bine de 50 de ani, timp în care localnicii din zonă s-au târât prin noroaie după fiecare ploaie.

Prima stradă care intră în reabilitare în acest an este serg.maj. Ioan Roman. „Locuiesc de 55 de ani pe această stradă şi niciodată n-a fost asfaltată. Ni s-a tot promis că se face, dar n-au pus decât dale de beton pe trotuar şi pietriş să acopere gropile mai mari. Văd că acum s-au apucat de lucru, speră să termine cât mai repede, să apuc şi eu să văd strada asta asfaltată”, spune Fazakas Erzsebet, o pensionară de 75 de ani.

Chiar dacă strada va fi în şantier în acest an, localnicii se bucură că lucrările au început. „Primăria ne-a promis încă de anul trecut că strada va fi asfaltată. Lucrările au început abia în acest an. E bine şi aşa, doar s-o termine o dată, că eu locuiesc din 1981 aici şi niciodată n-am avut asfalt şi nici canalizare până în nopiembrie 2009”, ne-a spus Szanto Ilona, de 50 de ani.

Lucrările de modernizare continuă

Autorităţile locale promit locatarilor de pe strada Ioan Roman că lucrările de reabilitare vor fi finalizat înainte de Paşti. „Aşa cum am promis continuăm lucrările la aceste străzi de pământ. Ţelul nostru este să nu avem străzi de pământ pe raza oraşului nostru. Anul trecut, aşa cum ştiţi am terminat cu infrastructura şi asfaltarea străzilor David Rusu, Lazăr Blejnari, Ionel Giurchi. Anul acesta am început strada Ioan Roman, continuăm cu Mircea Robu şi vom finaliza zona cu strada Verde şi strada Florilor”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior.

Localnicii din zonă îl contrazic însă pe viceprimar. „Au făcut lucrările de mântuială, au promis că fianlizează cinci străzi, dar n-au făcut decât trei anul trecut şi alea fără trotuare încă. Au pus numai asfalt pe stradă şi atât”, a spus Kalman Arpad, un localnic din zonă. Potrivit reprezentanţilor primăriei, trotuarele celor trei străzi vor fi finalizate în această lună, iar întârzierile s-au datorat lucrărilor la reţeaua de gaz.

Lucrările la strada Ioan Roman costă circa 650.000 de lei, fonduri asigurate din bugetul local.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite