Târgu-Mureş: Primăria vrea cu orice preţ un nou „Weekend“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a fost respins o dată de consilieri, proiectul va fi dezbătut şi votat din nouă până va fi aprobat. Noul complex va avea circa 6 hectare şi se va situa în zona cuprinsă între Calea Sighişoarei , Universitatea Dimitrie Cantemir şi Jandarmerie.

Edilii se încăpăţânează să construiască un nou complex de agrement în oraş, similar ştrandului „Weekend“. Deşi proiectul a fost respins sistematic de consilierii locali, executivul nu renunţă la ideea contractării unui credit în valoarea de aproape 12 milioane de euro pentru construirea complexului din cartierul Tudor Vladimirescu.

În decurs de un an, proiectul de construire a complexului „Weekend II“ a fost dezbătut de trei ori, iar în ultima şedinţă a fost respins. Cu toate acestea, edilii nu renunţă la el. Viceprimarul Csegzi Sandor spune că  proiectul va fi repus din nou pe ordinea de zi, până ce va fi votat.

„A fost respins în ultima  şedinţă, dar n-a fost un refuz total al consilierilor pentru că proiectul n-a fost dezbătut suficient în comisiile de specialitate. Proiectul va intra din nou în dezbatere şi va fi din nou supus la vot în şedinţele următoare“, a precizat viceprimarul Csegzi Sandor.

S-au cerut deja avizele

Ba mai mult, pentru a-i convinge pe consilieri, edilii au şi solicitat avizele de mediu pentru realizarea investiţiei, un anunţ în acest sens fiind postat deja pe site-ul municipalităţii. „Dacă Primăria obţine decizia etapei de încadrare nu se va mai realiza un studiu de evaluare a impactului asupra mediului. Practic, această decizie ţine loc de acord de mediu, iar Primăria se va putea apuca de lucrări“, a precizat Viorica Nistor, şef Serviciu Autorizări din cadrul APM Mureş.

Vecinii nu vor ştrand

Majoritatea mureşenilor care locuiesc în zonă sunt îngroziţi de ideea construirii unui astfel de complex lângă blocurile lor. „Eu locuiesc aici din 1982 şi ştiu că în zona Cărămidărieie era groapă de gunoi. Apoi s-au adus tone de pământ şi s-a acoperit groapa, dar nu ştiu dacă pânza aia freatică se poate rezolva aşa. Dacă s-ar construi noul ştrand aici, eu n-aş avea curaj să intru în apa din bazinele alea“, a spus Zinia Lazăr,o locatară din zonă.

„De ce să ne facă aici un complex? E o cheltuială enormă. Să-l folosim doar în iulie şi august şi să ne facă aici o gălăgie aşa de mare? Mai bine ar face altceva cu acei bani. Nu ne-a întrebat nimeni de nimic, plus că am înţeles că vor să ne strice şi garajele din zonă“, s-a revoltat Ana Dălălău. Alţi mureşeni sunt încântaţi de idee, însă nu şi atunci când se gândesc la efectele secundare: aglomeraţie, gălăgie, mizerie şi lipsa locurilor de parcare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite