Târgu-Mureş: Primăria exportă câinii comunitari în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe organizaţii de protecţia animalelor din Germania transportă câinii comunitari mureşeni peste hotare. Patrupedele sunt luate trimestrial din Adăpostul pentru câini al oraşului şi sunt date spre adopţie unor iubitori de câini din Germania.

Primăria Târgu-Mureş a găsit o metodă inedită de a scăpa oraşul de câinii comunitari, deveniţi potrivit edililor, din ce în ce mai agresivi. Astfel, printr-un parteneriat semnat cu trei ONG-uri din Germania, câinii mureşeni sunt exportaţi în străinătate, unde sunt apoi adoptaţi de iubitori de animale de acolo.

„Nimeni nu-şi pune problema să facă o lege dură pentru cei care-şi bat joc de câini şi le aruncă puii pe domeniul public. Noi am rezolvat problema. Nemţii sunt îndrăgostiţi de câini, iar noi dăm trimestrial 90 de câini în Germania. Nemţii vin cu maşina după ei şi îi duc acolo”, a precizat Dorin Florea, primarul municipiului. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii până acum au fost trimise patru tranşe de astfel de câini, cel mai recent transport fiind în luna decembrie 2010.

Autoutilitară pentru prinderea câinilor

Cele trei organizaţii nemţeşti interesate de maidanezii mureşeni sunt BMT, TASSO şi ETN. Reprezentanţii acestora au venit în decembrie 2010 în vizită la Târgu-Mureş, pentru a inspecta condiţiile în care sunt ţinute patrupedele la Adăpostul pentru câini din oraş. 

După vizita respectivă, nemţii s-au hotărât să doneze aparatură pentru o sală de operaţii pentru câinii comunitari, dar şi o autospecială pentru prinderea lor în valoare de circa 15.000 de euro. Potrivit directorului Administraţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş, autospeciala este dontată cu nişte cuşti speciale pentru câini, dar şi cu medicamente şi vaccinuri necesare pentru a interveni de urgenţă dacă este nevoie.

Câinii comunitari, foarte periculoşi

Primarul Dorin Florea îi avertizează pe mureşeni să se ferească de câinii comunitari din oraş, pentru că aceştia sunt foarte periculoşi. "Haitele de câini vin din pădure. Acum e frig şi coboară în oraş. Le atrag atenţia târgumureşenilor să se ferească de haitele venite din pădure ca de drac, pentru că aceşti câini sunt mai periculoşi decât lupii", a precizat edilul.

Potrivit acestuia, atât angajaţii serviciului specializat din Primărie, cât şi Poliţia Locală este pe urma acestor câini, care odată prinşi ajung în Adăpostul special.

Taxe pentru câinii

Mureşenii care îşi lasă câinii nesupravegheaţi, iar aceştia ajung la Adăpostul Primăriei vor avea de achitat o taxă de 100 de lei, la care se adaugă 1,5 lei pentru fiecare zi de cazare, dacă vor să-i recupereze. Cei care vor să-şi lase caâinii în Pensiunea municipalităţii de la Grădina Zoologică vor plăti o taxă de 10 lei pe zi. Adăpostul pentru câini are o capacitate de 150 de locuri.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite