Târgu-Mureş: Primăria a concesionat 15 centrale termice din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul de concesiune a fost semnat astăzi
Contractul de concesiune a fost semnat astăzi

Reprezentanţii municipalităţii au semnat astăzi contractul de concesiune a 15 centrale termice din oraş către firma maghiară RFV Mureş Energy SA.

Concesionarul se obligă să achite în termen de 30 de zile de la semnarea contractului o redevenţă de 2 milioane de euro în conturile Primăriei, urmând ca după 15 ani de concesiune să achite încă 2 milioane  de euro.

De asemenea, firma maghiară va investi în primii doi ani de zile suma de 13,5 milioane de euro, urmând ca investiţiile finale în cei 25 de ani să se ridice la peste 26 de milioane de euro.

Contract cu E.ON Gaz


Potrivit estimărilor municipalităţii în zona deservită de cele 15 centrale mai există aprocimativ 10.000 de consumatori. Pentru început agentul termic pentru aceştia va fi asigurat tot pe bază de gaz metan.

Vom încheia un contract separat cu E.ON Gaz, nu are legătură cu cea ce s-a întâmplat în trecut cu Energomur.  În viitor vom merge pe un mixt între gaz şi biomasă pentru a avea rentabilitate. În doi ani vom investi 13,5 milioane de euro. Într-o primă fază vom merge pe cogenerare pentru a produce curent, dat fiind faptul că numărul de consumatori e mai mic decât cel preconizat la început”, a spus Dácz Gábor,  manager de proiect RFV Mureş Energy SA.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite