Târgu-Mureş: Primăria, campionă la cheltuirea ilegală a banului public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verificările efectuate de inspectorii Curţii de Conturi au scos la iveală cheltuirea ilegală a peste 11,6 milioane de lei. Printre neregulile constate se numără banii acordaţi pentru mese festive, cluburi sportive şi sporuri salariale pentru angajaţi.

Camera de Conturi Mureş a auditat anul trecut 39 de autorităţi publice locale pentru a vedea utilizarea corectă a banului public. Primăria Târgu-Mureş se situează pe primul loc în topul autorităţilor locale mureşene ce au cheltuit ilegal banul public. Sumele cheltuite ilegal de muncipalitate depăşesc 11,6 milioane de lei. 

Bani pentru mese festive şi cluburi sportive

 La auditul modului de alocare a banilor publici pentru activităţile social-culturale, festive şi sportive, inspectorii Camerei de Conturi au descoperit abateri în valoare de 5.999.256 de lei. Astfel, pentru Casa de Oaspeţi, primăria a cheltuit ilegal suma de 310.155 de lei pentru susţinerea cheltuielilor curente în condiţiile în care, conform legii aceasta trebuia să-şi asigure singură finanţarea.

Tot din banii publici, primăria a virat ilegal 132.047 de lei pentru susţinerea unor cluburi sportive din oraş,care au folosit aceşti bani pentru publicitate, taxe universitare, amenzi sau pentru amenajarea unor săli de sport. Peste 930.000 de lei au fost folosiţi ilegal pentru mese festive, servicii de bufet şi catering, cadouri şi produse de protocol.

Pe principiul „cine împarte, parte-şi face”, primăria Târgu-Mureş a avut grijă şi de propriii angajaţi. Astfel, aceştia au primit tichete de masă în valoare de 2.228.130 de lei şi sporuri pentru „complexitatea muncii depuse”. Cei care au creat proiecte europene au primit un spor de 75% din salariu.

Controale contestate în Instanţă

Directoarea economică, Kiss Imola precizează că toate constatările Camerei de Conturi au fost contestate în Instanţă.”Banii pentru Casa de Oaspeţi şi pentru cluburile sportive au fost recuperaţi. Celelalte constatări ale Curţii de Conturi le-am justitificat şi le-am contestat în Instanţă, pentru că noi considerăm că am procedat corect. În ceea ce priveşte tichetele de masă, avem o sentinţă de suspendare a recuperării acestor sume. Noi n-am dat bani de haine şi nici prime de Crăciun, noi am avut tichete de masă şi suntem în judecată pentru ele ”, a precizat Kiss Imola, director economic al Primăriei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite