Târgu-Mureş: Preţul gigacaloriei ar putea să scadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul gigacaloriei ar putea să scadă de anul viitor
Preţul gigacaloriei ar putea să scadă de anul viitor

Viceprimarii Claudiu Maior şi Csegzi Sandor au semnat astăzi împreună cu Dácz Gábor,  reprezentul firmei RFV Mureş Energy SA contractul de concesiune pe 25 de ani a 15 centrale termice din oraş.

Concesionarul se angajează să efectuează o în primii doi ani o serie de investiţii în aceste centrale termice, în special pe partea de distribuţie a agentului termic în valoare de 13,5 milioane de euro.

Gigacalorie mai ieftină

De asemenea, în primul an de la preluarea celor 15 centrale preţul gigacalorieie facturat către populaţie va fi de 231 de lei, urmând ca în anii următori să scadă. „Preţul gigacalorieie s-ar putea să şi scadă, în funcţie de numărul de consumatori pe care îl găsim în sistem. Dacă găsim mai puţini consumatori în sistem, de la anul vom găsi o soluţie cu Primăria pentru ca protecţia acelor consumatori să fie asigurată”, a spus Dácz Gábor.

În zona deservită de cele 15 centrale sunt momentan, potrivit estimărilor Primăriei, încă 10.000 de consumatori. În ultimele 4 luni, aproximativ 7.000 de mureşeni din zona concesionată s-au debranşat de la sistemul centralizat.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite