Târgu-Mureş: Pregătiri pentru sezonul estival în Complexul „Weekend”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a desemnat firma care se va ocupa lucrările de reparaţii din incinta Complexului de Agrement „Weekend”. Lucrările vor demara în perioada următoare, iar prioritară va fi reparaţia bazinelor, care vor fi umplute cu apă pe data de 1 Mai.

Primăria Târgu-Mureş a început pregătirile pentru sezonul estival în Complexul de Agrement „Weekend”, care va începe pe 1 Mai. Astfel, astăzi a avut loc licitaţia pentru desemnarea societăţii care va executa lucrările de reparaţii în incinta complexului.

Lucrările se ridică la circa 280.000 de lei şi presupun reparaţii la mecanismul de închidere şi deschidere a stăvilarului, care face legătura dintre râul Mureş şi bazinul de canotaj din complex, reparaţii la sistemul de canalizare,  modernizarea şi extinderea sistemului de irigaţii, reamenajarea şi modernizarea vestiarului central, a punctului de prim ajutor, a vestiarelor şi garderobelor pentru vizitatori, precum şi reparaţii la cele patru bazine de îmbăiere.

Prima baie de 1 Mai

Potrivit conceducerii Complexului de Agrement, mureşenii se vor putea îmbăia pentru prima dată în acest an pe data de 1 Mai. „Reparaţiile la bazinele de îmbăiere sunt cele mai importante, pentru că acestea trebuie finalizate până la 1 Mai, când acestea vor fi umplute cu apă. Vor fi reaparate sistemele de golire a bazinelor, înlocuită gresia şi faianţa căzută, dar, ulterior vor fi reparate şi duşurile şi spălătoarele exterioare”, a precizat Ioan Cârcu, administratorul compexului.

Unele lucrări vor continua însă şi după începerea sezonului estival. „Vor începe construcţiile la bazinul olimpic, care din toamnă urmează să fie acoperit cu un balon presostatic”, a mai spus Cârcu.

Lucrările pentru acoperirea bazinului costă municipalitatea peste 1 milion de lei, iar pentru achiziţia balonului vor fi cheltuiţi din bugetul local alţi 700.000 de lei. Balonul presostatic  protector va permite utilizarea bazinului olimpic şi în timpul iernii de către sportivii mureşeni, care se vor antrena aici.

Tarife neschimbate

Potrivit conducerii Complexului, tarifele de intrare şi cele pentru închiriere a ambarcaţiunilor şi şezlongurilor rămân nemodificate în acest an. Astfel, un bilet pentru adulţi va costa şi anul acesta 5 lei, iar unul pentru copii 2 lei. Închirierea şezlongurilor costă 4,5 lei pe zi, a bărcilor de patru locuri 6 lei/oră, iar a hidrobicicletei 7 lei/oră. O oră pe terenul de volei, baschet şi tenis cu piciorul costă 10 lei, iar pentu o oră de mini-fotbal pe gazon artificial mureşenii vor plăti 91 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite