Târgu-Mureş: Poliţiştii comunitari devin electricieni la Grădina Zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Comunitară are aprobate doar 144 de posturi, faţă de 317 câte avea aprobate după vechea organigramă. Pentru a nu fi concediaţi, o parte din poliţiştii comunitari vor ajunge electricieni sau şoferi la serviciile Primăriei.

Poliţia Comunitară din Târgu-Mureş a găsit două metode ingenioase de a-şi salva măcar o parte din cei 107 de angajaţi, care ar trebui concediaţi în urma Ordonanţei nr.63/2010. Astfel, o parte dintre aceştia vor fi redistribuiţi în alte servicii ale Primăriei, în funcţie de pregătirea lor profesională.

Unii au suplimentar calificare de electrician sau şofer şi vor ajunge la Serviciul Administrativ, la Grădina Zoologică, la Serviciul de Sere sau la Serviciul Social al Primăriei, deoarece ei sunt în continuare angajaţii municipalităţii, deci practic vor fi transferaţi de la un serviciu la altul”, a precizat Valentin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Comunitare.

Paza externalizată

Poliţia Comunitară asigură paza la mai multe obiective din oraş, dar 11 dintre acestea vor fi externalizate către o firmă privată, iar la restul se va renunţa. Potrivit conducerii Poliţiei Comunitare cei circa 60 de poliţişti comunitari care asigură paza celor 11 obiective vor rămâne în funcţii.

„Noi propunem ca firma care va prelua paza a 11 instituţii ale Primăriei să preia şi personalul, adică aproximativ 60 de angajaţi. Diferenţa de la 60 la 107, o parte vor fi redistribuiţi la alte servicii ale Primăriei, iar restul vor rămâne fără loc de muncă”, a mai precizat Valentin Bretfelean.

Potrivit vechii organigrame Poliţia Comunitară avea 317 posturi aprobate, ocupate de 251 de persoane. De astăzi însă, instituţia are doar 144 de posturi, dintre care 136 vor fi ocupate, restul de opt rămânând vacante, deoarece nu au fost ocupate prin concurs de actualii şefi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite