Târgu-Mureş: Pavaje "naturale" în Cetatea medievală din Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Materialele folosite de contructori la refacerea pavajelor de pe 13 străzi din din Sighişoara sunt naturale, tocmai pentru a ppstra specificul medieval al zonei. 

Proiectul de refacere a esteticii pavajelor din Cetatea Medievală are o valoare de peste 4,6 milioane de lei, iar materialele folosite de constructori sunt naturale, respectiv piatră de râu, bucăţi de granit şi lespezi de bazalt. În timpul execuţiei constructorii evită folosirea elementelor prefabricate din beton, tocmai pentru a păstra specificul medieval al zonei. De asemenea, bucăţile din pavajul existent care se înscriu în cerinţele noului proiect sunt refolosite.

Începând de anul trecut au intrat în reabilitare pavajele străzilor Tâmplarilor, Cojocarilor, Cositorarilor, Mănăstirii, Bastionului, Turnului, Stradela Cetăţii, Şcolii, Scării, Zidul Cetăţii, Porţii, Muzeului şi Piaţa Cetăţii.

Din anul 2008 a început implemntarea unui proiect privind iluminatul arhitectural, care a fost definitivat în acest an. Astfel, obiectivele turistice şi valorile arhitecturale ale Cetăţii din Sighişoara vor fi astfel iluminate ecologic, valoarea proiectului depăşind 2,1 milioane de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite