Târgu-Mureş: Finanţare pentru patinoarul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii au un motiv de bucurie, după ce ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat printr-o scrisoare trimisă autorităţilor locale, că a inclus în bugetul pentru acest an sumele necesare finalizării lucrărilor la Patinoarul oraşului.

De asemenea, ministru a precizat că la finalizare construcţia va trece în patrimoniul oraşului. „Vom analiza iniţierea unei astfel de Hotărâri de Guvern, în lumina favorabilă a politicilor guvernamentale care au făcut din descentralizare o prioritate”, a precizat ministrul Daniel Funeriu.

Primarul Dorin Florea se arată extrem de mulţumit de decizia ministerului. „Am primit cu deosebită satisfacţie acest răspuns al ministrului Funeriu, în deplin consens cu eforturile pe care le depunem pentru reîntregirea patrimoniului oraşului. Luna trecută, la prima ediţie a Cupei Primăverii la hochei pe gheaţă pentru copii, le-am promis hocheiştilor, antrenorilor, tuturor iubitorilor sportului că, dacă alţii nu au reuşit, ne asumăm noi, primăria, finalizarea arenei de gheaţă a oraşului. Este un obiectiv important pe care îl vom oferi târgumureşenilor”, a spus primarul.

Până în prezent, pentru construcţia complexul sportiv s-au alocat 20 de milioane de lei de la bugetul de stat. În toamna anului 2010 au fost virate încă 5,5 milioane, iar pentru finalizarea construcţiei este necesar încă un milion de lei.

Noul complex va avea o capacitate de 2.000 de locuri şi va putea găzdui concursuri de patinaj artistic, competiţii sportive internaţionale sau concerte. Finalizarea investiţiei este preconizată pentru luna aprilie a acestui an.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite