Târgu-Mureş: Facturi nemajorate la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii nu trebuie să se teamă de facturile mari la energia termică, chiar dacă în urma discuţiilor dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional s-a stabilit eliminarea subvenţiilor accordate de stat populaţiei.

Astfel, potrivit reprezentanţilor societăţii RFV Mureş Energy, care a preluat anul trecut sistemul centralizat de termie din oraş, eliminarea subvenţiei nu va afecta preţul energiei termice facturate populaţiei. Primăria Târgu-Mureş a dat asigurări societăţii că îşi va îndeplini în continuare obligaţiile cu privire la acoperirea subvenţiilor, asumate prin contractul de concesiune semnat în decembrie 2010.

Costurile energiei termice

În prezent, preţul de producţie al gigacaloriei în Târgu-Mureş este de 391,3 lei, iar preţul de facturare către populaţie este de 231 de lei. Practic, din preţul de producţie Guvernul suportă 89,93 de lei, iar restul este suportat de bugetul local. În cazul în care Guvernul nu virează banii pentru accordarea subvenţiei respective, municipalitatea are posibilitatea asigurării sumei din bugetul local.

Societatea RFV Mureş Energy speră însă ca prin investiţiile derulate să ajungă la o reducere în timp a subvenţiei necesare. „Datorită investițiilor viitoare, alimentarea cu energie termică pentru încălzire și apă caldă de consum va  deveni mai eficientă, rezultând în reducerea considerabilă a cheltuielilor”, a precizat Balogh Katalin, coordonator marketing RFV. 

În prezent, în sistemul centralizat al RFV sunt 7.024 de apartamente.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite