Târgu-Mureş: Creşă nouă pentru copiii din cartierul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Unirii vor putea merge la creşă chiar în cartierul lor foto Arhivă
Copiii din Unirii vor putea merge la creşă chiar în cartierul lor foto Arhivă

Consilierii locali vor vota preluarea în patrimoniu a unei clădiri din cartierul Unirii şi transformarea ei în creşă. În prezent cele cinci creşe din oraş sunt supraaglomerate, numărul solicitărilor de înscriere fiind cu mult peste cel al locurilor disponibile.

Bucurie pentru părinţii din cartierul Unirii, care nu vor mai fi nevoiţi să-şi trezească micuţii dis de dimineaţă  pentru a-i duce la creşă în alte cartiere ale oraşului. Primăria a decis amenajarea unei astfel de instituţii chiar în cartierul lor.

Clădirea în care urmează să funcţioneze noua creşă este situată pe strada Apeductului nr.54 şi aparţine societăţii Aquaserv, iar consilierii locali urmează să votreze în şedinţa de joi preluarea acesteia în patrimonioul oraşului pentru a putea fi modernizată. 

„Dacă proiectul va fi votat în Consiliu Local, noi vom efectua o vizită la faţa locului pentru a vedea exact lucrările care trebuie făcute şi în ce stare se află instalaţiile clădirii. Preconizăm că până în luna septembrie lucrarea va fi gata”, a precizat Lucian Racz, şeful Direcţiei Tehnice din Primăria Târgu-Mureş.

Deficit de locuri în creşele mureşene

În Târgu-Mureş există doar cinci creşe, dintre care una este în prezent în renovare.  Locurile disponibile  sunt însă insuficiente comparativ cu numărul mare de cereri venit din partea părinţilor. „La sfârşitul lunii mai erau înscrişi 350 de copii în toate cele cinci creşe, iar numărul de locuri disponibil este de 275. Avem noroc că unii părinţi mai apelează la ajutorul bunicilor, unii copii se mai îmbolnăvesc, deci frecvenţa nu e mereu de 100%, de aceea am şi făcut mai multe înscrieri”, spune Ferencz Emoke, şefa Serviciului Public de Administrare a Creşelor din Târgu Mureş.

Acesta recunoaşte că o nouă instituţie în cartierul Unirii ar rezolva problema creşelor supraaglomerate. „În Unirii nu există creşă, iar părinţii îşi doresc mult acest lurcu. Am şi primit deja cereri de înscriere din partea lor, iar cei care sunt interesaţi pot depune cereri la sediul Administraţiei Creşelor de pe strada Muncii. Nr 14”, a mai spus Ferencz Emoke.

Schimb de imobile

Imobilul pe care societatea Aquaserv urmează să-l predea primăriei se află în conservare de 15 ani şi a fost evaluat  la suma 185.239 lei fără TVA.

În schimb, societatea Aquaserv va primi terenurile situate sub trei imobile aflate în proprietatea sa, care au fost evaluate la suma de 188.521 lei, fără TVA. Diferenţa de 2.282 de lei se va achita de către Aquaserv municipalătăţii în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de Consiliu Local.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite