Târgu-Mureş: Circulaţie deviată pe strada Alexandru Papiu Ilarian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tronson urmează să fie reabilitat timp de circa o lună jumate, iar lucrările costă 6 milioane de lei. Circualţia  pe strada Al. Papiu Ilarian pe tronsonul cuprins între străzile Corneşti şi Vulcan se ve închide de mâine seară.

Strada Alexandru Papiu Ilarian intră în reabilitare. Reparaţiile se vor face pe porţiuni, iar primul tronsonul care urmează să fie închis de mâine seară va fi cel cuprins între străzile Corneşti şi Vulcan. Astfel, şoferii vor fi nevoiţi să ocolească bucata respectivă de drum, folosind străzile învecinate.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, reabilitarea străzii nu mai putea suporta nici o amânare, deoarece conductele vechi din zonă pun în pericol siguranţa cetăţenilor. „Strada Alexandru Papiu Ilarian este una din cele mai vechi străzi ale oraşului şi printre cele mai afectate din punct de vedere al infrastructrurii. Dedesubt avem una din cea mai vechi reţele de canalizare a oraşului, la o adâncime foarte mare, care din cauza mişcării şi a traficului din zonă a suferit mari devieri.Conductele de apă şi de canalizare din zonă au aproape 200 de ani, iar reţeaua de gaz metan este ciuruită şi este un pericol pentru locatarii din zonă”, a precizat Dorin Florea, primarul municipiului.

Costuri şi termene de execuţie

 Potrivit  edilului, termenul de finalizare a lucrărilor este programat pentru 5 septembrie, dar e posibil să se prelungească. „E posibil ca până la începutul şcolii strada să nu fie gata. Problema cea mai mare sunt conductele de canalizare, iar terenul ne crează probleme, pentru că se mişcă”, a explicat primarul.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, valoarea lucrărilor pentru tronsonul de drum închis acum circulaţieie se ridică la 6.000.000 de lei şi sunt suportate din bugetul local.
 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite