Târgu-Mureş: Cinematograful Arta, “vacă de muls” pentru bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinematograful “Arta”, recent  intrat în patrimoniul oraşului va rotunji bugetul local al municipalităţii. Asta deoarece doar din vânzarea biletelor, sumele încasate de cinematograf se ridică la 25.000 de lei.

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) "Romaniafilm" a predat Primăriei Târgu-Mureş cinematograful “Arta”. Primarul Dorin Florea s-a arătat extreme de încântat de ofertă, mai ales că cinematograful ocupă locul III pe ţară ca şi încasări din vânzarea biletelor, iar banii aceştia vor intra de acum înainte în bugetul local.

“Au fost luni în care am încasat din vânzarea de bilete 400 milioane, 300 de milioane , deci în medie cam 250 de milioane de lei vechi pe lună. Suntem pe locul III dintre cinematografele din ţară care ţin de Regia “Româniafilm” ca şi încasări”, a spus  Eva Şuteu, fost administrator al cinematografului “Arta”.

Potrivit acesteia, cinematograful mai obţine venituri şi din închirierea unor spaţii. Sumele cele mai mari provin de la restaurantul McDonald’s, care are semnat cu RADEF un contract de închiriere pe 25 de ani şi care plăteşte pe lună un procent din vânzări. Alţi bani se obţin de la firma care are montate jocurile mecanice în faţa cinematografului.

Producătorii care vindeau haine în incinta cinematografului plăteau şi ei chirie, dar primăria nu mai doreşte ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea aici. Lor municipalitatea le-a propus să se mute în pasajul subteran.


Primăria doreşte să investească în modernizarea cinematografului. Cum vor fi făcute aceste modernizări, aflaţi mâine în Adevărul de Seară.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite