Târgu-Mureş: Carduri de turist pentru cei care ne vizitarea oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin acestea se vor acorda facilităţi şi reduceri turiştilor care vizitează Târgu-Mureşul. Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Român doreşte să promoveze şi să dezvolte turismul local prin emiterea de carduri „Transilvania Tourism Card”.

Pentru o mai bună promovare a turismului local, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Român vrea să ofere carduri turistice vizitatorilor oraşului nostru. Astfel, turiştii care vizitează oraşul nostru ar urma să beneficieze de reduceri de preţuri la hoteluri, restaurante, ştranduri dar şi muzee, situri arheologice.

În plus, turiştii ar beneficia de gratuitate la accesul în Grădina Zoologică Mureş, la piscina ing Mircea Birău (fosta TCM n.r.), precum şi la transportul în comun pe raza oraşului. În acest scop, vor fi create TouristCard-uri ce vor putea fi cumpărate în schimbul unei sume modice, de la centrele de informare a turiştilor, pe site-ul web al asociaţiei dar şi de la aeroport, gară sau staţii de autobuze prin intermediul distribuitorilor.

Cardul va avea o valabilitate limitată şi va fi comercializat împreună cu un mic ghid  informativ, cu ajutorul căruia deţinătorii sunt călăuziţi prin oraşul nostru.

Premieră naţională

 Conform reprezentanţilor ADTR, sistemul de carduri turistice reprezintă o premieră pentru România şi va aduce beneficii importante vieţii economice mureşene. Conform acestora, avantajul pentru unităţile comerciale şi instituţiile care se alătură sistemului este asigurarea unui flux de turişti constant,  prin intermediul cărora, deşi se acordă reduceri, valoarea încasărilor va creşte, ridicând nivelul profitabilităţii.

Un astfel de sistem modern de promovare a turismului încă nu există în România, oraşul nostru având posibilitatea de a fi primul care implementează şi beneficiază de efectele acestuia. Colaborarea va avea la bază, din partea ADTR-ului, promovarea municipiului Târgu-Mureş în ghidul turistic ataşat Cardului, prin Internet, în târguri şi conferinţe pe teme turistice”, afirmă viceprimarul Csegzi Sandor, iniţiatorul proiectului.

Sistemele de acest gen funcţionează de ani buni în ţările europene, unul din avantaje fiind acela că atrage venituri indirecte către economia locală, unde acestea sunt implementate. Cu alte cuvinte, numărul mai mare de turişti care vizitează un oraş cu TouristCard-uri vor aduce mai mulţi bani societăţilor comerciale (magazine alimentare, pensiuni, hoteluri etc n.r.) din oraşul respectiv.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite