Târgu-Mureş: Buget de circa 500 de milioane de lei pentru oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat bugetul oraşului pentru acest an. Cei mai mulţi bani vor merge pentru reaparaţiile şi dezvoltarea oraşului.

Consilierii locali au votat bugetul municipiului pentru acest an, precum şi destinaţia finală a banilor. Potrivit Direcţiei Economice, bugetul municipiului pentru acest an este de  483.171.755 de lei , dintre care 178.620.437 de lei provin de la Uniunea Europeană pentru cofinanţarea proiectelor municipalităţii.

Pentru funcţionarea instituţiilor care sunt în administrarea primăriei municipalitatea va cheltui 207.343.976 de lei, iar pentru dezvoltarea şi reparaţiile efectuate în oraş se vor cheltui 275.827.779 de lei.

„Bugetul e la unele capitole mult îmbunătăţit, mai ales la capitolul fonduri europene. Noi avem 19 proiecte în derulare. În ceea ce înseamnă venituri municipalităţii am mers prudent, n-am mărit taxele locale. În rest am pus accent pe investiţii şi dezvoltarea oraşului”, a precizat primarul Dorin Florea. 

Peste 6 milioane pentru „recreerea” mureşenilor

Consilierii au prevăzut în buget peste 6,6 milioane de lei pentru cultură, recreere şi religie. Din aceşti bani  peste 3,6 milioane vor merge pentru reparaţia bazinelor Complexului de Agrement „Weekend”.

În acest an vor începe şi lucrările de modernizare a terenului de baschet şi tenis cu piciorul, reamenajarea minihotelului din fosta clădire ASA, dar şi reparaţia terenului sintetic de minifotbal din cadrul complexului.

Tot pentru acest an sunt prevăzuţi în buget 480.000 de lei pentru extinderea Complexului „Weekend” cu încă un bazin pentru copii, dotat cu mai multe tobogane. Potrivit edilului, cel de-al doilea Complex de Agrement „Weekend, care urma să se realizeze în cartierul Tudor Vladimirescu „a fost trecut în rezervă de consilieri”.

Bani pentru locuinţe

În acest an primăria va cheltui peste 13 milioane de lei pentru sistemul de locuinţe din oraş. Astfel, un milion de lei vor fi folosiţi pentru lucrările de finisare şi branşamente ale celor patru blocuri ANL din cartirul Belvedere, peste 1,1 milioane de lei pentru construcţia blocului de locuinţe sociale din cartierul Rovinari şi peste 1,5 milioane de lei pentru construcţia altor două blocuri de locuinţe sociale pentru ţiganii din Valea Rece.

Peste 800.000 de lei vor fi folosiţi pentru reabilitarea fostului hotel Romcab, care va deveni bloc de locuinţe sociale. Consilierii locali vor vota în şedinţa următoare accordarea a 12 apartamente din imobilul respectiv pentru angajaţii primăriei.

Pod nou peste Mureş

Edilul a precizat că printre noile investiţii din acest an se numără şi noul pod pentru râul Mureş, care va lega cartierul Unirii de restul oraşului. Pentru realizarea studiului de fezabilitate şi pentru studiul de circulaţie adiacent zonei au fost incluşi în bugetul pentru acest an 200.000 de lei.

Potrivit primarului, actualul pod peste râul Mureş are probleme de rezistenţă şi trebuie să intre în reparaţii capitale.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite