Târgu-Mureş: Bani de la UE pentru străzi, trotuare şi infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii locali au semnat astăzi, în prezenţa mai multor reprezentanţi ai Guvernului, două contracte prin care au obţinut fonduri de la Uniunea Europeană pentru două proiecte.

<!--[if gte mso 10]>

Primul proiect priveşte modernizarea a 19 străzi din oraş, totalizând 12 km de şosea şi 31 de km de trotuare. Valoarea lui este de 37,5 milioane de lei, din care circa 30 de milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. Lucrările vor dura 27 de luni, însă primăria trebuie organizată o licitaţie pentru desemnarea constructorului.

După semnarea contractului autorităţile locale intră în procedura de achiziţii. Sperăm să nu intervină contestaţiile şi să beneficiaţi cât mai repăede de banii europeni”, a precizat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Al doilea proiect are în vedere amplasarea a 25 de camere de supraveghere în zonele cu risc infracţional din oraş, respectiv  în cartierele Mureşeni, Dâmbu, Valea Rece, pe Calea Sighişoarei şi Bulevardul Pandurilor. Proiectul valorează 3,2 milioane de lei, din care 2,5 milioane de lei vin de la UE.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite