Târgu-Mureş: Asfaltul străzilor mureşene, cel mai scump din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile din oraş au cel mai scump asfalt din ţară
Străzile din oraş au cel mai scump asfalt din ţară

Potrivit Bilanţului calităţii serviciilor publice în municipiile din România pe anul 2009, dat publicităţii de Institutul pentru Politici Publice Bucureşti, municipiul Târgu-Mureş ocupă locurile fruntaşe în clasament în ceea ce priveşte costul lucrărilor de asfaltare a drumurilor şi la numărul taxelor speciale instituite de către primărie.

Astfel, la capitolul asfaltări, valoarea medie a unui kilometru de drum asfaltat costă 1.049.480 de lei, adică aproximativ 260.000 de euro, în timp ce în Târgu-Mureş valoarea kilometrului asfaltat este de aproximativ trei ori mai mare, adică circa 682.500 de euro. Reprezentanţii primăriei spun însă că cifra vehiculată în studiu este una „superficială”.

„Ca să putem face o comparaţie între asfaltarea unui drum de la noi şi altul asemănător din alt oraş trebuie comparate Proiectele Tehnice ale ficăruia, pentru că sunt mulţi parametri tehnici care influenţează costul lucrării. În acest moment 90% din drumurile din oraş sunt reînoite, ceea ce e o realizare pentru noi”, a precizat viceprimarul Csegzi Sandor.

Campioni şi la taxe speciale

Documentul respectiv arată că în topul municipiilor cu cele mai multe taxe speciale, Târgu-Mureşul ocupă locul II pe ţară, cu 80 de astfel de taxe. Reprezentanţii Primăriei spun că numărul mare de taxe speciale este datorat numeroaselor servicii pe care le oferă municipalitatea.

Doar  la Complexul de Sport şi Agrement „Mureşul” există peste 20 de taxe speciale, cum ar fi intrare pentru copii, adulţi sau închirieri de bărci. La acestea se adaugă cele de la  Serviciul Public de Utilităţi Municipale, care sunt majoritatea pentru cimitirele din oraş, cele ale Administraţiei Domeniului Public, Zoo şi Piscina publică.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite