Târgu-Mureş: Apa caldă a devenit un lux în internatele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupului Şcolar „Ion Vlasiu” este una dintre şcolile racordate la sistemul centralizat de încălzire, unde E.ON Gaz a sistat furnizarea gazului. Elevii sunt nevoiţi să se spală cu apa încălzită în cantină.

Elevii cazaţi în internatul Grupului Şcolar „Ion Vlasiu“ fac eforturi disperate ca să-şi asigure igiena, şi asta deoarece, din cauza neplăţii facturilor scadente, E.ON Gaz a oprit furnizarea gazului către centrala de cartier de care aparţine instituţia de învăţământ. Pentru „căminişti“ apa caldă a devenit, de mai bine de o săptămână, un lux.

Reprezentanţii şcolii spun că fac tot posibilul să asigure condiţiile minime de igienă a elevilor. „Noi asigurăm condiţiile de igienă pentru elevi. Încălzim apa la cantină, elevii vin să ia apa cu găleţile, dimineaţa şi seara, şi se spală. Avem o sută de elevi cazaţi în internat şi sperăm să se rezolve situaţia cât mai repede cu putinţă“, a declarat directoarea Grupului Şcolar „Ion Vlasiu“, Adela Ciulea. 

Se spală la lighean

Elevilor nu le convine deloc situaţia, dar nu au ce face. „Am ajuns ca în Evul Mediu, să ne spălăm la lighean! Cine ştie cât va mai dura această situaţie şi va fi şi mai rău pentru că se apropie iarna“, a spus Marius Apostol, unul dintre căminişti.

„Suntem nevoiţi să ne spălm cum putem, iar când vine vorba să ne spălăm un tricou sau nişte şosete este foarte rău. Avem noroc că doamnele de la bucătărie sunt amabile şi ne ajută“, a spus Lorena Suciu, o altă elevă.

Vor primi centrală

Reprezentanţii şcolii spun că aşteaptă salvarea din partea Primăriei. „Primăria Târgu-Mureş încearcă să ne ajute cum poate. Ne-au promis că, cel târziu până la 1 octombrie, vom primi centrale proprii. Întotdeauna s-au ţinut de cuvânt, aşa că se va rezolva situaţia până la urmă“, a afirmat directoarea.

„Problema este, de fapt, la centrala de cartier, care afectează şi şcoala. Se va înlocui centrala şi se va monta o centrală proprie. Pur şi simplu, trebuie să ne decuplăm de la sistemul centralizat de cartier“, a declarat inspectorul şcolar general Dumitru Matei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite