Târgu-Mureş: Aeroclubul oraşului, donat primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgu-Mureş a primit prin Hotărâre de Guvern Aeroclubul Târgu-Mureş, pentru a dezvolta aici un Parc tehnologic.

Primăria a primit în administrare imobile cu o valoare de inventar de 212,25 milioane de lei. Astfel, în patrimoniul oraşului au intrat o pistă de zbor de 97,87 de hectare, un hangar de avioane cu anexe, o clădire de birouri, una administrativă, o clădire pentru paraşutişti şi spaţiu de cazare, un depozit de carburanţi şi clădirea şcolii aeroclubului.

Potrivit actului normativ, Consiliul Local va transmite, conform legii, în proprietatea publică a statului şi în administrarea Aeroclubului României imobile cu aceleaşi caracteristici ca cele predate. Astfel, în maximum doi ani de la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern primăria va amenajat un alt aerodrom, care va permite operarea în siguranţă a aeronavelor civile.

În locul actulualului Aeroclub va fi construit un Parc Tehnologic, care va găzdui centrul de excelenţă în cercetare, care va fi deschis de compania IBM la Târgu-Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite