Târgu-Mureş: Adio parcare subterană în Piaţa Trandafirilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiul de fezabilitate pentru realizarea parcării subterane din Piaţa Trandafirilor n-a fost votat de consilieri. Cei care au votat împotrivă vin cu alte soluţii pentru că nu doresc transformarea centrului oraşului în şantier timp de trei ani.

Consilierii locali au respins aseară studiul de fezabilitate pentru realizarea unei parcări sub Piaţa Trandafirilor din centrul oraşului. Proiectul propunea realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 415 locuri de parcare, investiţie ce ar costa bugetul local peste 9 milioane de euro. 

„Nu agreem proiectul sub nici o formă, din mai multe motive. Primul ar fi că timp de trei ani am da peste cap viaţa mureşenilor şi centrul oraşului. Al doilea ar fi că după părerea specialiştilor terenul geologic din zonă nu corespunde pentru aşa ceva, iar în al treilea rând, noi am vrea ca treptat să scoatem de tot circulaţia din centrul oraşului, iar dacă realizăm parcare subterană nu vom putea face acest lucru”, a precizat Kolozsvari Zoltan, consilier local.

Edilul s-a arătat dezamăgit de decizia consilierilor locali. „Astăzi eram în situaţia de a lua o decizie istorică. S-au dorit garanţii legate de modul în care Piaţa va arăta ulterior. Eu cred că nu trebuie să reprezinte nici o temere pentru că modurile în care se fac astăzi plantările (n.r. de copaci din zonă) pot satisface şi cele mai exigente gusturi”, a precizat Dorin Florea, primarul oraşului.

Chiar şi aşa, o parte din consilierii locali nu agreează proiectul şi vin în schimb cu alte soluţii. „Nu agreem proiectul nici luna viitoare şi nici anul viitor. Noi am propus în schimb să se facă trei parcări subterane şi supraetajate în zone cum ar fi Piaţa Bulgarilor, în spatele Teatrului Naţional sau în Piaţa Republicii. Am inclus bani în buget pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru acestea. Ele vor putea avea chiar mai multe locuri de parcare decât cea de sub Piaţa Trandafirilor”, a mai precizat Kolozsvari Zoltan.

Ce au mai votat consilierii

Tot în şedinţa de ieri, consilierii au votat accordarea a 10 apartamente de serviciu angajaţilor Primăriei în fostul hotel Romcab, care va deveni bloc de locuinţe sociale.

De asemenea, s-au votat şi listele de prioritate în accordarea de locuinţe sociale, din fond de stat sau în blocuri ANL, precum şi 40 de proiecte care vizează modernizarea unor alei, zone verzi, intersecţii din mai multe cartiere ale oraşului. Fondurile vor fi asigurate printr-un credit furnizor de circa 16 milioane de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite